Annonce
Politik

Ny politisk aftale skal sikre brandmænd mod sod og partikler

Der skal mere fokus på hygiejne under og efter brandslukningen. Det skal en politisk aftale sørge for.

Der skal sættes fokus på hygiejnen under og efter brandslukning, så brandmænd ikke udsættes for skadelig sod og partikler.

Det er resultatet af en ny aftale i arbejdsmiljøforligskredsen, der består af regeringen samt Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at det ikke hører hjemme, at man kan blive syg af at gå på arbejde.

- Brandfolk udfører en ekstremt vigtig samfundsmæssig funktion. Og det kan være meget farligt at gå ind i en brændende bygning for at redde andre menneskers liv, siger Troels Lund Poulsen i meddelelsen:

- Så det er klart, at vi skal sikre, at det ikke også er farligt, når brandmændene er færdige med brandslukningen og tager udstyret af igen.

Blandt andet skal brandmandsdragter med sod og snavs på rengøres ordentligt, så det ikke kommer på huden.

- Med aftalen sikres det, at brandfolks udsættelse for tjærestoffer i røg, partikler og sod minimeres så meget som muligt, fremgår det af meddelelsen.

Aftalen indeholder tre tiltag. Det drejer sig om en styrket tilsynsindsats, kommunikation og vejledning samt opfordring til ny forskning.

Aftalen kommer, efter at et forskningsprojekt fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - kaldet "Biobrand" - har vist, at der er forskel på, hvor meget sod forskellige grupper bliver udsat for.

Projektet tyder på, at der med fordel kan være mere fokus på hygiejnen.

Den øgede forskning på området skal søges finansieret gennem Arbejdsmiljøforskningsfonden. Fonden uddeler knap 60 millioner kroner om året, der skal styrke arbejdsmiljøforskning i Danmark.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Århus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Blog: Bryd med bankernes magt, split dem op

Signe Munk
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt.

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her