Annonce
Politik

Støjberg giver ikke meget for rigmand, der agter at betale burkabøder i Danmark

Man skal ikke komme rejsende fra Nordafrika og forsøge at ændre vores ligestilling, siger udlændinge- og integrationsministeren.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V): Niqab og burka hører ikke til i et frit samfund som det danske. Arkivfoto: Jens Dresling

Den afrikanske forretningsmand Rachid Nekkaz bebudede allerede i marts, at han ville komme til Danmark og betale alle de bøder, som ville blive udstedt i Danmark som følge af tildækningsforbuddet.

Rigmand betalte ingen niqab-bøder foran Folketinget

Og tirsdag eftermiddag indfrier han sit løfte, når han kl. 15.00 stiller sig op foran Christiansborg for at tage imod de personer, der måtte have modtaget en bøde.

»Jeg gør det for at forsvare civile rettigheder og for friheden til at klæde sig, som man vil,« siger han.

Rigmand: Mød mig ved Folketinget og fortæl om niqab-bøder

Men den politiske happening giver udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke meget for. Tværtimod mener hun faktisk, at det skal en person fra Algeriet ikke komme og blande sig i. På Facebook skriver Støjberg:

»Jeg har ærligt talt ikke meget til overs for, at man kommer rejsende fra Algeriet for at betale niqab og burkaklædte kvinders bøder i Danmark.
Både niqab og burka er et stærkt kvindeundertrykkende symbol, som vi ikke ønsker i Danmark. Her er piger og drenge, kvinder og mænd lige meget værd. Generationer før os har kæmpet for den ligestilling, og så skal man ikke komme rejsende fra Nordafrika og forsøge at ændre på det. 
Niqab og burka hører ikke til i et frit samfund som det danske.

Siden tildækningsforbuddet trådte i kraft 1. august i år, har politiet udstedt tre bøder. Men Rachid Nekkaz har nogle kriterier for, hvilke overtrædelser han vil finansiere. Bøden skal f.eks. være givet på gaden, hvilket ikke er tilfældet for den kvinde, som blev sigtet for at bære niqab i et storcenter i Hørsholm.

Løkke slår fast: Burkaer skal ikke give fængselsstraf

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Smid trusserne, Dansk Folkeparti
Hanne Bess Boelsbjerg
DF mener åbenbart, at Danmark er en klub, som man kun kan melde sig ind i, hvis ikke man skilter med at have et religiøst tilhørsforhold.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her