Annonce
Politik

Rasmus Nordqvist bliver Alternativets første EU-spidskandidat

Alternativets udenrigsordfører bliver partiets spidskandidat, når der næste år er valg til Europa-Parlamentet.

Rasmus Nordqvist er spidskandidat for Alternativet, når partiet næste år stiller op til Europa-Parlamentsvalget for første gang.

Det blev afgjort lørdag aften på et ekstraordinært landsmøde, hvor partiet valgte kandidater til det kommende valg, skriver Alternativet i en pressemeddelelse.

43-årige Rasmus Nordqvist blev valgt til Folketinget i 2015 og er blandt andet udenrigs- og EU-ordfører for Alternativet.

Foruden Nordqvist er syv politikere foreløbig valgt som kandidater til valget for Alternativet.

Det drejer sig om Børge Sommer, Esben Ingerslev, Jan Kristoffersen, Karin Rohr Genz, Pavia Jacobsen, Sadi Tekelioglu og Susan Kjeldgaard.

Ved valget i 2019 går Alternativet ind sammen med European Spring, der er en ny fælleseuropæisk opstillingsliste.

Det er udtryk for, at partiet ønsker et stærkere og tættere samarbejde i Europa, fortæller Rasmus Nordqvist til Ritzau.

- Vi har indgået et samarbejde med en række europæiske partier og bevægelser, fordi vi ønsker at gå til valg på et europæisk valgprogram, siger Nordqvist.

- Vi har ikke en dagsorden med en snæver national særinteresse, men vi ser på, hvordan vi kan skabe et bedre Europa for alle europæiske borgere, siger han.

Af samme årsag mener partiet, at det danske retsforbehold i EU skal afskaffes. Desuden er forsvarsforbeholdet "værd at tage op til diskussion", fortæller spidskandidaten.

Alternativet blev stiftet i 2013 og er derfor på valglisten for første gang. Ifølge politisk leder Uffe Elbæk er der brug for partiets indflydelse i EU.

- Det europæiske samarbejde kan og skal hjælpe os med at løse de grænseoverskridende udfordringer, vi står over for.

- Det gælder klimakrisen, den galopperende ulighed og andre af de grænseoverskridende problemstillinger, som kendetegner en global verden, siger Uffe Elbæk i en pressemeddelelse.

Danmark har siden valget i 2009 haft 13 medlemmer i Europa-Parlamentet.

Men på grund af det forventede britiske exit til fællesskabet får Danmark et ekstra mandat fra og med valget i maj næste år.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her