Annonce
Politik

DF har indrykket annonce i svensk avis: Stem på Sverigedemokraterna

Annonce fra Dansk Folkeparti er blevet afvist af tre svenske aviser, mens Expressen trykker den.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti og partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, forsøger dagen før det svenske valg at påvirke valget, så Sverigedemokraterna får det bedst mulige valg.

Dansk Folkeparti har indrykket en annonce i den svenske avis Expressen.

Det skriver Berlingske.

I annoncen sender Kristian Thulesen Dahl et åbent brev til de svenske vælgere. Ved siden af brevet står han og Sverigedemokraternas formand, Jimmie Åkesson, med henholdsvis et dansk og svensk flag.

I brevet beskriver Kristian Thulesen Dahl en ændring i forholdet mellem Danmark og Sverige. I brevets start skriver han:

- På trods af godmodige drillerier og på trods af den evige diskussion om, hvem der var bedst til fodbold, var en ting sikkert – vi ville altid være hinandens broderfolk.

Men ifølge formanden for Dansk Folkeparti har en manglende svensk debat om indvandring og integration gjort, at man nu kan sætte spørgsmålstegn ved om ordet er frit i Sverige.

- Kender vi overhovedet hinanden mere – kan vi stadig spejle os i hinanden - når Sverige nu i stigende grad er lig med kvindeundertrykkelse, sharialove, bilafbrændinger, voldtægter og utryghed i gaderne?

- Er der en fri og demokratisk debat i Sverige, når man gør alt for at tie problemerne med indvandringen ihjel?

- Kan man overhovedet sige, hvad man vil i Sverige nu om dage, spørger Kristian Thulesen Dahl.

Derudover anbefaler han svenske vælgere at stemme på Sverigedemokraterna.

Dansk Folkeparti har også forsøgt at få tre andre svenske aviser til at trykke annoncen. Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter har afvist med den begrundelse, at de ikke trykker annoncer fra udenlandske partier under valgkampen.

Sydsvenskan ville kun trykke annoncen, hvis den blev ændret. Det ønskede Dansk Folkeparti ikke.

Sydsvenskans stedfortrædende ansvarlige udgiver, Jonas Kanje, forklarer Berlingske, at avisen ønsker tydeliggjort, hvad der er fakta og synspunkter.

Expressen ønsker ikke at oplyse til Berlingske, hvilke annoncer lørdagens avis indeholder. Dansk Folkeparti oplyser, at Expressens salgsafdeling har bekræftet, at annoncen bringes.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Sverige har ondt i demokratiet
Hans Jørgen Kirkeby
En grundlæggende ændring af hele det svenske samfund er i fuld gang på grund af den voldsomme indvandring.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her