Annonce
Politik

Løkke i Tyskland: Strenge integrationsregler afskrækker

Statsministeren holdt tale på det tyske parti CSU's sommergruppemøde med fokus på udlændingeområdet.

- Det er nødvendigt at være hård på integration. Det er den eneste måde til at sikre, at mennesker bidrager - for deres eget og samfundets bedste.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som torsdag er blandt talerne på det bayerske parti CSU's sommergruppemøde i Tyskland.

Det er den tyske indenrigsminister og partileder, Horst Seehofer, som har inviteret statsministeren til primært at tale om de danske erfaringer på udlændingeområdet.

Heriblandt peger statsministeren på en lang række tiltag, som har haft en afskrækkende effekt på flygtningestrømmen.

- Det inkluderer strengere regler for familiesammenføring for flygtninge, reducerede kontantydelser og en øget indsat for at sende asylansøgere tilbage, der er blevet afvist.

- Dette har bidraget til at reducere antallet af asylansøgere, der er på vej til Danmark, betydeligt. Vi fik fjernet mange af pull-faktorerne, siger han.

Tiltagene har også medvirket til bedre integration, idet især reducerede kontantydelser har fået flere flygtninge ud på det danske arbejdsmarked.

Og netop integration lægger Lars Løkke Rasmussen vægt på i sin tale. Danmark har nemlig langt fra formået at integrere størstedelen.

- Vi er på vej i den rigtige retning, men vi har ikke krydset målstregen. Der er nogle problemer, som forbliver.

Ifølge statsministeren er især samlede EU-indsatser vigtige for at sikre, at færre til at begynde med begiver sig ud på en farlig rejse over middelhavet til Europa.

Men ikke alle europæiske løsninger er lige gode - heriblandt omfordeling af asylansøgere, siger Lars Løkke.

- Danmark er klar til betydeligt at styrke vores bidrag til EU-indsatser og medlemslandene i frontlinjen, som har brug for hjælp.

- Men vi er nødt til at fokusere på forebyggende tiltag, standse migrantstrømmen og ikke omfordeling af problemet i Europa, siger Lars Løkke Rasmussen.

EU bør i stedet i højere grad fokusere på at bryde smuglernes kyniske forretningsmodeller, mens et samlet europæisk asylsystem skal sikre, at kun mennesker med et reelt behov for at blive beskyttet kommer til Europa, lyder det.

Horst Seehofers parti, CSU, der er et søsterparti til forbundskansler Angela Merkels parti, CDU, har over to dage afholdt deres sommergruppemøde på et slot øst for Berlin.

Det kristendemokratiske parti er kendt for at kræve en langt strammere udlændingepolitik end søsterpartiet.

De hårde krav har tidligere truet med at vælte Merkel af kanslerposten.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her