Annonce
Politik

Regeringen vil gøre køreundervisning mere moderne

Der skal skæres ned på sagsbehandling og ventetid for køreprøver, og it skal fylde mere, mener minister.

Foto: Thomas Wilmann

Det skal være mindre besværligt og mere moderne at tage kørekort.

Med den ambition vil transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) sætte gang i en "gennemgribende revision" af køreundervisningen.

Den nuværende undervisning bygger på lovgivning fra 1986, og derfor er det på tide, at den bliver moderniseret, mener ministeren.

- Der er sket mange ting siden 1986. Vi har fået nye indsigter i, hvordan man bedst lærer unge - og ældre - mennesker at køre. Plus at der er sket en mindre it-revolution, siger ministeren.

Præcist hvordan køre- og teoritimerne skal bringes mere i takt med tiden, har regeringen ikke lagt sig fast på.

I første omgang er der bestilt en rapport fra et norsk universitet, der har erfaring med køreundervisning. Universitetet skal komme med sine anbefalinger om nogle måneder.

- Jeg er helt overbevist om, at vi kan gøre det bedre, siger Ole Birk Olesen.

Eksempelvis håber ministeren på, at det skal være slut med cd-rommer. I dag kan man finde masser af teoriundervisning på nettet, men politiet benytter stadig fysiske cd-rommer til selve teoriprøverne, oplyser René Arnt, landsformand for Dansk Kørelærer-Union.

Det gør det dyrt og besværligt at opdatere prøverne, når færdselsreglerne ændres.

Ud over at modernisere køreundervisningen vil regeringen gøre noget ved sagsbehandlingstiden. I dag kan der være lange ventetider på at komme op til køreprøver.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, taler for at udstede en garanti for, at man maksimalt skal vente en måned fra teoriprøven til den praktiske prøve.

Ole Birk Olesen vil dog ikke lægge sig fast på en bestemt ventetid endnu.

- En måned er bedre end to måneder, en uge er bedre end to uger. Den skal bare være så kort som muligt, siger transportministeren.

Transportministeriet og Justitsministeriet drøfter i øjeblikket, hvordan ressourcerne kan bruges bedre, så ventetiden kan komme ned, oplyser han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her