Annonce
Politik

Cepos: Bekymrende at Venstre praler med forbrugsvækst

Cheføkonomen i tænketanken Cepos frygter, at der går overbudspolitik i valgkampen på velfærdsområdet.

Venstre forsøger med en stor annoncekampagne, der begyndte onsdag, at forklare, at partiet prioriterer velfærd højt.

Det sker med henvisning til, at man nu bruger 75 milliarder kroner mere på velfærd end i 2001, hvor Anders Fogh Rasmussen kom til magten.

Men det er en helt forkert argumentation at bruge, mener Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom for den liberale tænketank Cepos.

- Det er bekymrende, når Venstre praler med at have øget det offentlige forbrug.

Løkke sætter fokus på velfærd i storstilet Venstre-kampagne

- Der bliver sat lighedstegn mellem højere offentligt forbrug og bedre service, og det ligger meget langt fra partiets tidligere udmeldinger om nulvækst i det offentlige.

- Og selv om man tirsdag har præsenteret en afbureaukratiseringsreform, der skal sænke de offentlige udgifter med fire milliarder, så bliver effektiviseringer slet ikke nævnt i kampagnen, siger cheføkonomen.

Han mener, at kampagnen kan give danskerne en forventning om, at de offentlige udgifter kan øges de kommende år.

- Vi kan ende med en valgkamp som den, vi så i 2005, hvor Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft konkurrerede om, hvem der ville bruge mest på velfærd.

- Det medvirkede til, at det offentlige forbrug steg kraftigt i de efterfølgende år, og man kan frygte, at det vil ske igen, siger Mads Lundby Hansen.

S: Venstre smykker sig med lånte velfærdsfjer

Han mener til gengæld heller ikke, at Socialdemokratiet har ret, når partiet fremstiller den offentlige sektor som udsultet.

Måler man de offentlige udgifter som andel af det strukturelle bnp, så ligger Danmark nummer to blandt OECD-landene, og vi ligger fortsat over gennemsnittet for perioden fra 1990 og frem til 2007.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her