Annonce
Politik

Khader går efter Brian Mikkelsens valgkreds

Sjællands Storkreds er større end Østjyllands, hvor den konservative profil hidtil har været opstillet.

Arkivfoto: Jens Dresling

Folketingsmedlem Naser Khader (K) går efter at overtage tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsens valgkreds.

Det oplyser Det Konservative Folkeparti.

Hidtil har Khader været opstillet i Østjyllands Storkreds. Men han er indstillet af tre vælgerforeninger til at blive opstillet i Sjællands Storkreds.

- Jeg har fået muligheden for at blive opstillet i Danmarks største valgkreds, hvilket jeg ser som en stor tillidserklæring og anerkendelse fra partiet, siger Naser Khader i pressemeddelelsen.

Ved at skifte til Sjællands Storkreds får Khader potentielt mulighed for at få et højere personligt stemmetal, end han gjorde ved valget i 2015, hvor 4041 østjyder stemte personligt på den konservative profil.

Brian Mikkelsen var den konservative frontfigur i Sjællands Storkreds ved valget i 2015. Han fik 4398 personlige stemmer. Mikkelsen har forladt politik for at blive direktør i Dansk Erhverv.

I dag sidder den konservative Brigitte Klintskov Jerkel i Folketinget som Mikkelsens suppleant. Hun stiller også op i Sjællands Storkreds, hvor De Konservative kun har udsigt til at få et enkelt mandat.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at jeg var det eneste folketingsmedlem opstillet i kredsen, men Naser Khader er en stor profil og kendt over hele landet, så det er en fordel for partiet, siger Jerkel til Dagbladet Roskilde.

- Jeg mener, vi kan supplere hinanden rigtig godt, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger hun.

Årsagen til, at Khader skifter kreds, er, at det har været svært for ham at forene sit familieliv med arbejdet i Østjyllands Storkreds, oplyser partiet.

- For partiet er det en god løsning. Naser Khader har af personlige årsager brug for at være mere sammen med familien, siger Niclas Kvernrød, der er formand for Aarhus Konservative Vælgerforening.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal efterfølge Khader som profil for De Konservative i Østjylland.

- Vi tror på i Aarhus, at vi er i stand til inden for nogle uger at præsentere et stærkt hold. Og vi tror på, at vi er i stand til at finde en spidskandidat, der har en stærk profil, siger Niclas Kvernrød.

Konservative står til at genvinde et folketingsmandat i Østjylland ifølge en prognose, som professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, har udarbejdet for netmediet Altinget.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her