Annonce
Politik

Løkke: Mindre bureaukrati skal sætte borgerne i centrum

Der er for meget topstyring i det offentlige, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Anders Samuelsen, justitsminister Søren Pape og innovationsminister Sophie Løhde ses her på pressemødet efter regeringsseminaret på St. Restrup Herregård ved Nibe. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Færre regler og mindre bureaukrati skal sætte borgerne i centrum, så der igen er tid til menneskelighed.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde.

Kort forinden har statsministeren sammen med innovationsminister Sophie Løhde (V) præsenteret en afbureaukratiseringsreform på et regeringsseminar i Nibe ved Aalborg.

- Der er for meget topstyring, og for lidt tid til nærhed, siger han.

- Der er for mange patienter, der mangler sammenhæng i deres behandling. Det gælder især ældre mennesker og dem med kroniske sygdomme, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også Sophie Løhde peger på, at det oftest er dem, der har det sværest, som bliver mødt af "den største jungle af regler og krav".

Det vil regeringen nu gøre om på med en række initiativer.

- Regeringen kommer med 130 konkrete forslag til mindre bøvl og bureaukrati. De er blevet til igennem den dialog, som regeringen har haft med borgere, medarbejdere og faglige organisationer igennem et år, siger hun.

Initiativerne vil blive rullet ud i løbet af de kommende dage. Et tæt samarbejde med regionerne skal sikre, at initiativerne formår at gøre dagligdagen nemmere for medarbejdere i det offentlige.

- Regeringen ønsker at indgå aftaler med regionerne om at nå målsætningerne.

- Vi kan se, at rigtig mange af de regler og registreringskrav ikke er udsprunget fra centralt hold, men fra regionerne, siger hun.

Afbureaukratiseringsreformen har til formål at luge ud i overflødige regler og registreringskrav. Det er første del af den sekstrinsraket, som bliver kaldt sammenhængsreformen.

Regeringen forventer at kunne frigøre mellem 1700 og 2650 årsværk, der skal give medarbejdere mere tid til at løse deres kerneopgaver.

Der er tale om at fjerne administrative regler for i alt fire milliarder kroner fra 2019-2022.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Danske Bank skylder os en forklaring

Rune Lund
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark.

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her