Annonce
Politik

Nye Borgerlige: Vi vil stille Løkke stolen for døren

Nye Borgerlige består ikke af politikere, men af almindelige danskere. Derfor kan partiet stå fast, lyder det.

Pernille Vermund lover, at Nye Borgerlige også vil stå fast på sine krav efter et folketingsvalg. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

- Hvis ikke vi står fast på vores tre ufravigelige krav, så kan vi lige så godt lade være med at stille op til Folketinget.

Sådan lyder det fra Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, på partiets sommergruppemøde søndag i Rødvig på Sjælland.

Dermed understreger det nye partis leder, at hun er parat til at gå linen ud for at få en totalomlægning af udlændingepolitikken, hvis Nye Borgerlige klarer spærregrænsen på to procent ved det kommende folketingsvalg.

DF er på mærkerne: Nye Borgerlige går efter vores vælgere

Pernille Vermund kalder flygtninge- og migrantkrisen i 2015 for det "største politiske svigt i nyere tid".

- Der skal gøres noget nu. Og der er håb forude. Nye Borgerlige har 4200 medlemmer. Vi har 50 kandidater, der stiller op, og vi er klar til at stille politikerne stolen for døren, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige har opstillet tre "ufravigelige" krav til en ny statsminister. Kravene er et totalt asylstop, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og så skal udlændinge, som opholder sig i Danmark, kunne forsørge sig selv.

Og de krav bliver der ikke veget en tomme fra, må man forstå på Pernille Vermund:

- Vi er ikke politikere, men almindelige danskere, som alle har et arbejde. Vi går ikke ind i politik for at skabe en karriere. Vi har vores liv et andet sted.

Nye Borgerlige har tre krav efter et valg: »Hvis Løkke ikke vil redde Danmark, kan jeg ikke redde ham«

- Men politikerne har snakket og lappet for lang tid. Derfor stiller vi op. Vælgerne kan være sikre på, at det vi siger nu, også er det, vi gør efter valget, siger Pernille Vermund.

Hun kritiserer direkte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at være gået til valg på en "straksopbremsning", men alligevel ikke stoppede asylsøgere i at gå på de danske motorveje i 2015.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, får af Vermund kritik for at "sidde på hænderne", selv om han fik 37 mandater ved folketingsvalget i 2015.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her