Annonce
Politik

DF er på mærkerne: Nye Borgerlige går efter vores vælgere

Nye Borgerlige holder i denne weekend sommergruppemøde, hvor strategien for næste folketingsvalg lægges.

Pernille Vermund har tre ultimative krav til Lars Løkke Rasmussen for at ville pege på ham som statsminister. Foto: Casper H. Christensen.

Udlændingepolitikken fylder det meste hos både Dansk Folkeparti, VLAK-regeringens støtteparti, og Nye Borgerlige, som forsøger at komme i Folketinget for første gang ved næste valg.

Hos DF er der ingen tvivl om, at Nye Borgerlige, som i denne weekend holder sommergruppemøde, forsøger at kapre vælgere hos netop DF.

Det siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Der er ikke nogen tvivl om, at Nye Borgerlige går strategisk efter Dansk Folkepartis vælgere.

- Det er ret iøjnefaldende, at når Nye Borgerlige kritiserer andre partier, så kritiserer de ikke de partier, som modarbejder stramninger af udlændingepolitikken.

- Nej, Nye Borgerlige kritiserer det parti, der arbejder på at få gennemført flest mulige stramninger, hvilket er Dansk Folkeparti, siger Martin Henriksen.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, mener ikke, at politikerne på Christiansborg har gjort nok for at få løst problemerne i udlændingepolitikken.

Det, som DF kalder stramninger, kalder Vermund for lappeløsninger.

- Det er langt ude, siger Henriksen.

- Hvis Nye Borgerlige gerne vil have flere stramninger igennem, så skal de samarbejde med Dansk Folkeparti. Og vi skal samarbejde med dem. Hvis de altså kommer ind.

- Nye Borgerlige forsøger at bilde vælgerne ind, at man kan gennemføre ting, selv om man ikke har flertal for det. Kunne Dansk Folkeparti gennemføre et asylstop uden et flertal, så gjorde vi det, siger han.

Nye Borgerlige har tre ufravigelige krav, hvis partiet skal støtte Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Kravene er asylstop, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og så skal udlændinge, som opholder sig i Danmark, kunne forsørge sig selv.

- Der er forskel på at være ude og inde af Folketinget. Nye Borgerlige spiller nu engang deres kort, som de gør. Jeg opfordrer dem til at holde øje med substansen.

- Det er i hvert fald ikke DF, som modarbejder yderligere tiltag på udlændingeområdet, siger Henriksen.

Han tilføjer, at eksempelvis burkaforbud og imamlove ikke var blevet til noget, hvis "DF havde ageret som Nye Borgerlige".

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Blog: Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Lars Boje Mathiesen
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Blog: »Kvindens plads er derhjemme hos børnene« – tak for kaffe!

Anna Thygesen
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her