Annonce
Politik

V-parlamentariker vil lytte til sommertidsramte borgere

Morten Løkkegaard har mødt mange borgere, der oplever gener ved skiftet mellem sommertid og vintertid.

Der er god grund til at lytte til de borgere, der giver udtryk for, at skiftet mellem sommertid og vintertid er til gene for dem og afskaffe ordningen med de to tider.

Sådan argumenterer Venstres EU-parlamentariker Morten Løkkegaard. Han er derfor glad for, at EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, ønsker ordningen med to tider afskaffet.

I stedet bør der være sommertid året rundt ifølge Juncker.

- Jeg fandt ud af i foråret, at mange mennesker har fysiske gener med det. Derudover har deres børn og husdyr svært ved at vænne sig til det, siger Morten Løkkegaard.

- Det er ikke noget, jeg personligt har oplevet. Men omvendt må jeg konstatere, at mange har gener ved det. Hvorfor så opretholde det, når det ikke giver nogen mening?

En afskaffelse af skiftet mellem de to tider var i februar til afstemning i EU-Parlamentet. Afstemningen endte med, at 384 stemmer for en afskaffelse, 153 imod og 12 blanke stemmer.

Afstemningen havde dog kun karakter af en opfordring til, at kommissionen tog emnet op.

Hvis kommissionen ender med at få gennemført et direktiv, skal det ratificeres i medlemslande. Det betyder, at Folketinget skal føre det ind i dansk lov.

Modsat forstår SF's EU-parlamentariker Margrete Auken ikke behovet for at fjerne skiftet.

- Tog man skade af at skifte en time to gange, burde vi jo advare alvorligt mod al rejseri på tværs af tidszoner. Selv London og Finland ville være en trussel mod helbredet, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her