Annonce
Politik

Minister kræver politiets forklaring på manglende kameraer ved broer

Kun 3 ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er sat op, omtrent 9 måneder efter at det blev lovet.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid. Arkivfoto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Rigspolitiet skal give en forklaring over for forligskredsen på, hvorfor kun tre ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer var blevet sat op i slutningen af august 2018.

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ministeren reagerer på Radio24syvs historie fredag om, at det er gået ualmindeligt langsomt med at få sat 30 lovede kameraer op, der skal sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer.

- Jeg må sige, at jeg er stærkt utilfreds med, at der ikke er kommet flere kameraer op. Det er en sag, jeg vil bede Rigspolitiets ledelse redegøre for over for forligskredsen, siger justitsministeren.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

To år efter stenkast er Nelli Gosmanns drabsmand fortsat på fri fod

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer var sat op i slutningen af august 2018, viste en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Fredag tæt på middag meddeler politiet dog, at flere kameraer er tæt på at være funktionsdygtige.

- Ved udgangen af i dag vil i alt otte kameraer være opsat og funktionelle ved udvalgte motorvejsbroer som følge af vores plan for implementeringen af motorvejskameraerne, skriver Rigspolitiet på Twitter.

- Og vi er i fuld gang med at få de resterende 22 kameraer op til den 1. november i år

Hos Socialdemokratiet er der stærk utilfredshed.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Rigspolitiet meddelte i december 2017, at man var "i fuld gang" med at anskaffe kameraerne.

I dag beklager kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen, at det ikke er gået hurtigere, men siger samtidig, at politiet ligesom for ti måneder siden "er i fuld gang" med at få sat kameraerne op.

Søren Pape: Hemmelige kameraer skal komme stenkastere til livs

- Der er nogle ting, man skal have undersøgt i en opstartsfase: forskellige typer kameraer, de tekniske specifikationer og udbudsvurderingen. Men vi er i fuld gang, og der er nu acceleration i processen, siger Anders Frandsen fra Rigspolitiet til Radio24syv.

Gerningsmanden i sagen med den tyske familie blev aldrig fundet.

Det var den mest alvorlige episode i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her