Annonce
Politik

Regeringen afsætter 700 millioner kroner til brexit

I sit finanslovsudspil har regeringen afsat 700 millioner for at sikre sig mod mulige brexit-konsekvenser.

Et brexit uden en aftale kan ende med at blive resultatet af længere tids tovtrækkeri mellem EU og Storbritannien.

I hvert fald forbereder regeringen sig på muligheden for et såkaldt hårdt brexit.

For i sit finanslovsudspil for 2019 har regeringen afsat 700 millioner kroner fra reserverne til de potentielle problemer, der kan opstå, hvis Storbritanniens brexit ender uden en aftale.

Det skriver policywatch.dk og finans.dk.

Regeringen bruger dermed mere end halvdelen af regeringsreserven i 2019-2022, som lyder på 1,272 milliarder kroner, på at forberede sig på briternes udtræden af EU.

- Vi har en pulje nede i reserverne på 700 millioner kroner til at imødegå de problemer, der kommer, hvis brexit ender med, at der ikke kommer nogen aftale, eller hvor Storbritannien ikke lever op til dets forpligtelser, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Ifølge ministeren er det endnu uklart, hvordan pengene skal bruges. Det vil stå klart, når man kender konsekvenserne af brexit-forhandlingerne, lyder det.

Efter planen skal Storbritannien træde ud af EU den 29. marts 2019. Hidtil er man gået efter at få en aftale for landets farvel på plads i oktober, men der er for nylig blevet åbnet for, at en aftale kan landes endnu senere på året.

Den britiske brexitminister, Dominic Raab, har sagt, at en aftale er i syne, men at det er sandsynligt, at tidsplanen skrider i forhold til at nå i mål med en aftale i oktober.

EU’s brexitforhandler, Michel Barnier, har dog sagt, at han stadig har en stærk tro på, at man kan nå frem til en aftale i løbet af efteråret.

Ifølge avisen Financial Times mener nogle britiske ministre, at den reelle deadline for at få en aftale på plads for den britiske udtræden af EU først er ved topmødet i Bruxelles 13.-14. december.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her