Annonce
Politik

DI til regeringen: Stop besparelser på uddannelserne nu

Regeringen vil fortsætte besparelserne på uddannelse i yderligere tre år. Dårlig idé, mener Dansk Industri.

SF vil kalde finansminister Kristian Jensen (V) i samråd for at få ham til at forklare besparelserne, og hvad der konkret skal ske efter 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hos Dansk Industri (DI) har man ikke mange roser til regeringen, efter at det onsdag kom frem, at den vil fortsætte besparelserne på uddannelsesområdet i yderligere tre år.

DI ser gerne, at det såkaldte omprioriteringsbidrag, hvor uddannelser årligt skal spare to procent, bliver skrottet "noget før" 2022, som regeringen ellers lægger op til i sit finanslovsudspil.

- Når man sparer på uddannelse, så gør det ondt, for det rammer kvaliteten. Vi har ikke guld og sølv og diamanter i vores undergrund, så vi bliver nødt til at have fokus på uddannelse som en investering.

- Vi skal leve af viden og skal have de dygtigste folk i Danmark, og det får man ikke, hvis man sparer på uddannelse, for så falder kvaliteten, siger Mette Fjord Sørensen, der er chef for forskning og videregående uddannelse i DI.

Regeringen vil fortsætte besparelser på uddannelse i tre år

Hun forklarer, at det i sidste ende kan gå ud over Danmarks konkurrenceevne, hvis de danske virksomheders medarbejdere ikke har samme kvalitet på grund af dårligere uddannelse.

Heller ikke hos Ingeniørforeningen (IDA) er man begejstret for regeringens udmelding om at spare yderligere på uddannelsesområdet.

- Vores uddannelsessystem har allerede lidt voldsomt under grønthøsteren. Og med udsigt til at der fortsat skal spares mange, mange millioner kroner årligt de kommende tre år, er der jo ikke tale om en decideret heltemodig redningsaktion.

- Uddannelsessystemet har det absolut ikke godt, og har af regeringen nu fået en lægetid om tre år. Det er en meget skidt behandlingsgaranti, siger formand for IDA Thomas Damkjær Petersen i en pressemeddelelse.

Overblik: Det ved vi om regeringens forslag til finansloven for 2019

SF vil kalde finansminister Kristian Jensen (V) i samråd for at få ham til at forklare besparelserne, og hvad der konkret skal ske efter 2022.

Uddannelsesordfører i SF Jacob Mark håber, at han sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kan bringe regeringen i mindretal på området.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DI
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her