Politik

Tibet-sag: Flertal kræver redegørelse om slettede lydfiler

Rigspolitiet ændrede praksis for sletning af lydfiler midt under Tibetsagen, skriver DR.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal redegøre for, at Rigspolitiet under Tibetsagen ændrede praksis, så lydfiler automatisk blev slettet efter et halvt år.

Det kræver et politisk flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten ifølge DR.

Kravet kommer, efter at P1 Orientering har afsløret, at Rigspolitiet én måned efter, at politiet i 2015 skulle fremlægge flere år gamle lydfiler i Tibetsagen, ændrede sin slettepraksis.

Nu skal alle lydoptagelser af politiets radiokommunikation automatisk slettes efter seks måneder.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), vil have at vide, om der er en sammenhæng mellem de to.

- Vi vil have justitsministeren til at forklare, om der er nogen sammenhæng mellem ønsket om udlevering af lydfiler i Tibetsagen og så beslutningen om at slette gamle optagelser hos politiet, siger han til DR.

Socialdemokratiet finder tidspunktet, hvor praksissen blev ændret, besynderlig.

- Når der opstår sådan en mistanke, og der er så kort tid imellem, og det ser mærkeligt ud, så er det vigtigt, at vi får undersøgt, om der er en sammenhæng, eller om der er andre gode forklaringer på, at man har valgt at ændre praksis for opbevaring af de her optagelser, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til DR.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her