Annonce
Politik

Alternativet: For sent for S at samle oppositionen

Alternativet hilser velkomment, at R stiller hårde krav for at pege på Mette Frederiksen som statsminister.

Der er dybe politiske uenigheder i oppositionen, mener politisk ordfører Carolina Magdalene Maier (AL). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skal S-formand Mette Frederiksen gøre sig håb om radikal støtte til at blive statsminister efter næste valg, skal hun give en skriftlig garanti for en ny politisk kurs, blandt andet på udlændingeområdet.

Sådan lyder meldingen fra den radikale politiske leder, Morten Østergaard. Og hos Alternativet, der selv har meldt ud, at partiet går efter statsministerposten, bliver den melding budt velkommen.

Der er nemlig dybe politiske uenigheder i oppositionen, mener politisk ordfører Carolina Magdalene Maier (AL).

- Vi må bare erkende, at vi er uenige i oppositionen, siger hun.

- Og vi har heller ikke mødt specielt meget velvilje fra Socialdemokratiet i forhold til at blive inviteret til et samarbejde. Tværtimod har vi fået at vide, at vi ikke skulle regne med at få indflydelse på udvalgte områder.

De Radikale udvider krav til S-regering og truer med at blokere for Frederiksen

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, har opfordret Mette Frederiksen til at komme med en samlende vision for oppositionen. Som du ser det, er det så for sent?

- Ja, det er det. Det er for sent at samle oppositionen op til et folketingsvalg, siger Maier.

- Vi kan sagtens gå ud med nogle fælles udmeldinger på nogle områder, for eksempel det grønne.

- At forestille sig, at vi skulle kunne finde hinanden som en samlet opposition nu, det er lidt svært.

Alternativet bekendtgjorde i juni, at partiet selv går efter statsministerposten efter næste valg. Partiet vil hverken pege på Mette Frederiksen eller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Siden har Enhedslisten meldt ud, at partiets frontfigur, Pernille Skipper, er klar til at blive statsminister, hvis partierne til venstre for S bliver lige så store som Socialdemokratiet tilsammen.

Politisk analyse: Den store nervekrig er i gang

Oven på de to meldinger lander så det radikale krav om en skriftlige garanti fra Mette Frederiksen. Den skal forsikre, at S vil gøre sig uafhængig af Dansk Folkepartis politik.

I sidste ende kan det hele ende med, at S-formanden danner en regering, som Dansk Folkeparti så undlader at vælte, erkender Carolina Magdalene Maier.

- Hvis Mette Frederiksen ender i armene på Dansk Folkeparti, så er det fordi, Mette Frederiksen har danset rigtig meget vals med Dansk Folkeparti de seneste tre år, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her