Annonce
Politik

Socialdemokratiet vil oprette nærhospitaler

For mange borgere kører for langt for at få behandling, mener S. De sparker en åben dør ind, siger ministeren.

De seneste ti år er der lukket 25 lokale sygehuse rundt omkring i Danmark, så vi i dag er nede på 55 sygehuse i hele landet.

Det vil Socialdemokratiet nu gøre noget ved, skriver DR.

Og selv om der i disse år bliver bygget supersygehuse for milliarder af kroner, så skal dele af udviklingen nu rulles tilbage, mener partiformand Mette Frederiksen, der går til valg på at oprette såkaldte nærhospitaler rundt omkring i landet.

- Vi har set en voldsom centralisering de seneste år. Der er færre sygehuse, færre politistationer og færre uddannelser. Den udvikling vil vi gerne ændre på, fordi der er brug for et Danmark i balance, siger Mette Frederiksen til DR.

Mette Frederiksen vil ikke sætte tal på, hvor mange nærhospitaler hun vil oprette, hvis hun vinder næste valg.

- Jeg forestiller mig mere end ti, men jeg har ikke et præcist antal, for det afhænger også af, hvad det er for nogle lokale forhold, der gør sig gældende, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet er klar til at afsætte et trecifret millionbeløb til de nye nærhospitaler. Pengene skal findes inden for den ramme, som partiet har afsat til velfærdsforbedringer frem mod 2025.

Tanken er, at nærhospitalerne blandt andet skal etableres i de nuværende sundhedshuse eller nedlagte sygehusbygninger.

Socialdemokratiet forestiller sig, at det er de mindre komplicerede sygehusbehandlinger, der skal flyttes fra de store sygehuse og ud på nye nærhospitaler.

Det kan for eksempel være knæoperationer, jordemoderkonsultationer, behandling af diabetes, gigtbehandlinger og skanning af patienter.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) mener, at Socialdemokratiet sparker en åben dør ind.

- Det er et arbejde, vi allerede er i gang med. Kronikerne og de ældre patienter skal ikke køre langt for at komme ind til en ukompliceret behandling. I de her år investerer vi 800 millioner kroner i kommunale sundhedscentre og moderne lægepraksisser, siger hun til DR.

- Men det er da kun positivt, hvis Socialdemokratiet melder sig ind i kampen for at skabe mere nærhed i sundhedsvæsenet, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: Den store vælgerbestikkelse truer
Dansk politik lige nu er totalt uberegnelig. Risikoen er, at det store overbud venter i valgkampen. Det må ikke ske.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her