Annonce
Politik

Samuelsen ønsker tæt samarbejde med briter - også efter brexit

Danmark og Storbritannien deler mange værdier, siger udenrigsministeren efter møde med britisk kollega.

Anders Samuelsen holdt onsdag møde med Jeremy Hunt på dansk jord. Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix

Danmark vil gerne Storbritannien økonomisk og politisk - også efter brexit. Landene har adskillige fælles interesser og deler mange værdier.

Sådan lyder meldingen fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) efter et møde på dansk jord med den nyudnævnte britiske kollega, Jeremy Hunt.

- Håbet er, at man får lavet en aftale, som reelt kommer til at betyde, at vi kan konkurrere på lige vilkår, at vi kan have et tæt og effektivt samarbejde, siger han.

- Ikke bare, når det kommer til det handelspolitiske, vi har det også på det sikkerhedspolitiske område, om politisamarbejde, bekæmpelse af terrorisme og de store internationale udfordringer, siger Anders Samuelsen.

Ifølge udenrigsministeren ligger det dog på Michel Barniers bord at forhandle en aftale i hus på vegne af alle 27 medlemslande. Han er EU's brexitforhandler.

Anders Samuelsen bliver bakket op af den britiske udenrigsminister.

- Det er op til EU-27 at stå sammen. Men det var godt at forklare konteksten, så det har været et produktivt møde, siger han.

Det er Jeremy Hunts første officielle besøg i Danmark, efter at han i juli overtog udenrigsministerposten efter Boris Johnson.

Siden har Hunt brugt sin nyerhvervede stilling i regeringen til at besøge EU-lande. Målet er at hverve tilhængere til premierminister Theresa Mays exitstrategi.

Det er især knaster på det vigtige handelsområde, der skaber splid mellem forhandlingsparterne.

Om det lykkedes at finde en tilhænger i Danmark, vil den danske udenrigsminister ikke sige.

- Det lykkedes ham at få fremført hans argumenter, og jeg fik fremført mine, siger han.

Samuelsen påpeger, at han selv har været på "alliancerejse" i Europa for at finde nye og tætte samarbejdspartnere i EU, når briterne endegyldigt forlader unionen.

Inden den britiske udenrigsminister begiver sig videre til sit næste EU-stop, Finland, aflagde han Finansministeriet et besøg.

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) blev der stillet skarpt på de igangværende forhandlinger om Storbritanniens EU-skilsmisse.

- Brexit kan få store konsekvenser for dansk økonomi, og derfor er det i Danmarks interesse, at der kommer en god aftale, siger han.

Storbritannien forlader officielt unionen 29. marts næste år, men målet er at få en aftale på plads senest i oktober.

Sker det ikke, risikerer premierminister Theresa May at få smækket døren i til EU uden en aftale.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her