Annonce
Politik

V-profil: Venstre har mistet balancen mellem land og by

Venstre har ikke nok på hylderne til borgerne i hovedstaden, lyder det fra Martin Geertsen (V).

Ifølge Martin Geertsen har Venstre i denne valgperiode mistet balancen mellem land og by på en række konkrete områder. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Venstre har forsømt københavnerne og hovedstadsregionen.

Balancen mellem land og by er skredet for partiet, og det kan blive katastrofalt i det forestående folketingsvalg.

Sådan lyder det fra folketingsmedlem for Venstre Martin Geertsen på dagen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skyder partiets politiske år i gang med et pressemøde i Aarhus.

»Historisk har Venstre formået at gå på to ben i denne vigtige diskussion. Men man kan jo blot kigge på det seneste valgresultat og konstatere, at Venstre i København kun fik 7,9 pct. af stemmerne ved kommunalvalget i 2017. Det er en katastrofe,« siger Martin Geertsen:

»Vi har glemt København.«

Ifølge Geertsen, der er valgt i København og har en fortid i Borgerrepræsentationen, har Venstre i denne valgperiode mistet balancen mellem land og by på en række konkrete områder. For eksempel er investeringerne i infrastruktur skæve, og den økonomiske udligning mellem jyske kommuner og hovedstaden er blevet for stor. Og mens der har været fokus på landbrugets forhold, mangler partiet svar på udfordringer med miljø og trængsel i storbyerne.

»Vi får endnu færre stemmer i hovedstaden, hvis ikke vi er bedre i stand til at præsentere vælgerne her for noget politik, som de kan se sig selv i.«
Martin Geertsen
I fremtiden skal hovedstaden i højere grad i fokus i partiets politik, lyder opfordringen fra venstremedlemmet.

»Vi får endnu færre stemmer i hovedstaden, hvis ikke vi er bedre i stand til at præsentere vælgerne her for noget politik, som de kan se sig selv i,« siger Geertsen.

Han mener, at der er »lydhørhed« i Venstre for hans synspunkter, og før sommerferien nedsatte partiet da også et hovedstadsudvalg.

Men flere V-borgmestre i Jylland afviser, at hovedstaden er blevet forfordelt.

»Venstre har tværtimod forsøgt at rette op på en ubalance den anden vej, og her er vi langtfra i mål,« siger Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

»Hvis man måler på penge eller arbejdspladser, så tror jeg altså, at København fører stort,« siger borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V).

Venstres politiske ordfører, Britt Bager, tager Geertsens udtalelse »som et udtryk for, at politikere valgt i København arbejder for København«.

»Det er ikke sådan, at vi har lænet os tilbage og sagt, at vi arbejder for alt andet end hovedstaden. Tværtimod,« siger hun og nævner bande- og ghettopakker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive overfor sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.

Blog: Danske Bank skylder os en forklaring

Rune Lund
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her