Annonce
Politik

Inger Støjberg skal have ny departementschef

Udlændinge- og integrationsministeriets øverste embedsmand går på pension. Støjberg vil savne ham.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mister sin departementschef, Uffe Toudal, der har stået i spidsen for hendes ministerium, siden det blev oprettet i 2015.

Toudal går på pension og stopper med udgangen af september, oplyser ministeriet.

- Jeg vil komme til at savne Uffe, hans kompetente rådgivning og hans evigt gode humør, udtaler Støjberg i en skriftlig kommentar.

64-årige Uffe Toudal har tidligere været departementschef i Videnskabsministeriet og har i øvrigt en lang karriere som embedsmand bag sig.

Støjberg udtrykker forståelse for, at han ønsker at stoppe. Hun peger på, at han blev departementschef i et helt nyoprettet ministerium efter folketingsvalget i 2015.

Stort set samtidig blev Danmark og Europa ramt af, hvad Støjberg betegner som "en flygtningekrise af historiske dimensioner".

- Det har været Uffes opgave at opbygge en helt ny organisation, samtidig med at ministeriet har skullet levere tonsvis af politik til mig som minister og resten af regeringen.

- Det svarer til at bygge en flyvemaskine i luften, og den opgave har Uffe løst til UG, hedder det i ministerens kommentar.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her