Annonce
Politik

Inger Støjberg skal have ny departementschef

Udlændinge- og integrationsministeriets øverste embedsmand går på pension. Støjberg vil savne ham.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mister sin departementschef, Uffe Toudal, der har stået i spidsen for hendes ministerium, siden det blev oprettet i 2015.

Toudal går på pension og stopper med udgangen af september, oplyser ministeriet.

- Jeg vil komme til at savne Uffe, hans kompetente rådgivning og hans evigt gode humør, udtaler Støjberg i en skriftlig kommentar.

64-årige Uffe Toudal har tidligere været departementschef i Videnskabsministeriet og har i øvrigt en lang karriere som embedsmand bag sig.

Støjberg udtrykker forståelse for, at han ønsker at stoppe. Hun peger på, at han blev departementschef i et helt nyoprettet ministerium efter folketingsvalget i 2015.

Stort set samtidig blev Danmark og Europa ramt af, hvad Støjberg betegner som "en flygtningekrise af historiske dimensioner".

- Det har været Uffes opgave at opbygge en helt ny organisation, samtidig med at ministeriet har skullet levere tonsvis af politik til mig som minister og resten af regeringen.

- Det svarer til at bygge en flyvemaskine i luften, og den opgave har Uffe løst til UG, hedder det i ministerens kommentar.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Erdogan vil have mordere stillet for retten i Istanbul

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan fremlagde ikke konkrete beviser for mordet på journalisten Jamal Khashoggi for tre uger siden, men kræver morderne stillet for retten i Tyrkiet. Mordet spiller ind i et magtspil om udviklingen i Mellemøsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her