Annonce
Politik

Søren Pape Poulsen accepterer ekstrabøder til bilister

Bilister bliver gjort til malkekøer, sagde K før valget om bidrag til en offerfond. Men justitsministeren har ingen planer om at ændre det.

Den borgerlige regering accepterer nu en ekstrabøde til bilisterne. En bøde, som de blå partier ellers kritiserede, da den blev indført af et smalt flertal under Thorning-regeringen.

Bøden på 500 kr. gives til personer, der bryder straffeloven eller får et klip i kørekortet. Pengene går til en såkaldt offerfond, der blev oprettet i 2013.

V, DF, LA og K fandt det urimeligt at opkræve pengene fra bilister og at give samme bøde til en voldsmand og en fartsynder.

»Der har man fundet en malkeko, man virkelig kan suge noget ud af,« sagde den konservative ordfører, Tom Behnke.

Siden er magten skiftet, blå blok har haft flertallet i tre år, men intet er ændret. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddeler nu, at han ikke er klar til at slå en streg over ekstrabøden.

»Det har jeg på nuværende tidspunkt ikke planer om at ændre,« udtaler han i en skriftlig kommentar.

Bilisternes interesseorganisation, FDM, ryster på hovedet.

»Man må konstatere, at politik er nemmere, når man sidder på tilskuerrækkerne og råber ind på stadion. Når man selv sidder med magten, bliver det åbenbart mere kompliceret,« siger afdelingschef Torben Kudsk.

DF vil tage fat i ministeren

Da offerfonden blev oprettet, var argumentet fra Justitsministeriet, at den skulle fyldes op af »gerningsmænd, der begår lovovertrædelser, hvor der typisk er eller kan være et offer«.

Siden da er der i alt kommet 143 mio. kr. i offerfonden, viser nye tal fra Rigspolitiet. 90 pct. af pengene er betalt af bilister. Kun 1 pct. kommer fra personer, der er dømt for vold.

DF-gruppeformand Peter Skaarup sagde tilbage i 2014, at det var »totalt urimeligt« og »helt godnat«, at voldsforbrydere betalte så lidt, og mente, at modellen burde laves om. I dag - fire år senere - bebuder retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF), at han vil tage sagen op med ministeren.

»Vi må sørge for at få skruet ned for bøderne til bilisterne, der får rigeligt smæk i forvejen, og i stedet skrue op for bøder til folk, der begår vold og andre straffelovsovertrædelser,« siger han.

Støttekroner til voldsofre samler støv

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FDM
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Århus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Blog: Bryd med bankernes magt, split dem op

Signe Munk
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt.

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her