Annonce
Politik

På to år er der knap 23.000 færre på kontanthjælp

Beskæftigelsesminister skal på samråd forklare statsministerens udtalelse om, at der er færre på kontanthjælp.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Foto: Mads Claus Rasmussen

Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter med at falde.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Fra april 2016 til marts 2018 blev der 23.600 færre fuldtidspersoner på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

I marts 2018 er der 133.000 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

- Det er en fantastisk glædelig begivenhed, som jeg glæder mig over, fordi der er rigtig mange mennesker, der bliver en del af det arbejdende fællesskab, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Faldet er kommet, efter at kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen trådte i kraft i april 2016. Men det skyldes også bedre udsigter for dansk økonomi, hvor der bliver skabt nye arbejdspladser, og beskæftigelsen slår rekorder ifølge ministeren.

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Hvis de samlede ydelser overstiger loftet, bliver der skåret i boligstøtte og særlig støtte.

225-timers-reglen betyder, at alle kontanthjælpsmodtagere, der kan arbejde, skal have mindst 225 timers arbejde i løbet af et år for ikke at blive skåret i ydelserne.

Troels Lund Poulsen er kaldt i samråd onsdag for at redegøre for, om han er enig i udtalelsen om, at "kontanthjælpsloftet har betydet, at der er 16.700 færre danskere på kontanthjælp".

Den kom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med i januar, da han opgav forhandlingerne om en "ambitiøs" skattereform.

Det er blevet udlagt sådan, at faldet alene skyldes kontanthjælpsloftet. Men det afviser Troels Lund Poulsen.

- Statsministeren har aldrig lagt skjult på de forhold, som jeg også giver udtryk for. Det er en sjov måde at lave politisk drilleri på.

- Statsministeren har ikke sagt, at det store fald alene skyldes kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglens indførelse. Han har også betonet vigtigheden af de gode økonomiske konjunkturer, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Bonus for at finde job: Ledige har fået 463 mio. kr.
Finans forklarer: Regeringens jobpræmie tyder på, at der bliver givet større præmier end først ventet. Halvvejs gennem præmieperioden er langt over halvdelen af pengene brugt, og fortsætter tendensen fra i år, kan ledige se frem til 115 mio. kr. mere i præmie.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her