Annonce
Politik

Løkke genbekræfter dansk støtte til Ukraine

Den planlagte russiske gasledning Nord Stream 2 er også en trussel mod EU, mener Ukraines premierminister.

Danmark nægter fortsat at anerkende den russiske annektering af halvøen Krim. Og Danmark fordømmer volden i det østlige Ukraine.

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde efter en arbejdsfrokost med den ukrainske premierminister, Volodimir Grojsman.

- Ukraine er ikke alene, og Ukraine vil ikke blive glemt, siger Løkke.

Danmark og det øvrige EU støtter Ukraine, der ligger i konflikt med det store naboland Rusland.

I 2014 annekterede Rusland halvøen Krim fra Ukraine. Og det er opfattelsen i det internationale samfund, at Rusland er involveret i oprør i den østlige del af Ukraine.

EU har indført sanktioner mod Rusland som konsekvens.

Ukraine ønsker også, at EU sætter en stopper for russiske planer om at anlægge en gasledning ved navn Nord Stream 2. Hvis Rusland kan eksportere gas til Europa uden om Ukraine, vil det øge Ruslands evne til at lamme Ukraines gasforsyning.

- Det er ikke kun en trussel mod Ukraine. Det er en ny form for våben, der også vil blive brugt mod de europæiske demokratier, advarer Volodimir Grosjman.

Den danske regering har ikke mulighed for at forhindre gasledningen, selv om den er planlagt til at gå gennem dansk territorium, har regeringen gentagne gange gjort klart. Danmark kan højst forsinke planerne.

Lars Løkke Rasmussen er enig med Grosjman i, at gasledningen er meget mere end ren forretning

- Jeg forstår fuldt ud Ukraines modstand, siger han.

- Det er derfor, jeg gennem længere tid har argumenteret for, at det skal løses europæisk.

Løkke drøftede for nylig Nord Stream 2 med den tyske kansler, Angela Merkel. Og det var opmuntrende, set fra dansk og ukrainsk synspunkt, oplyser han ved pressemødet.

- For første gang fik jeg følelsen af, at også Tyskland forstår, at det ikke kun handler om energi, siger Løkke.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her