Annonce
Politik

K-formand om Brian Mikkelsens opsigelse: Det er et tab for regeringen

Brian Mikkelsen er en af de dygtigste, rareste, mest positive og nede på jorden personer, Søren Pape Poulsen har kendt i politik, siger han.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kalder Brian Mikkelsens indsats i Folketinget for »imponerende«. Foto: Jens Dresling

Endnu en ministertaburet er blevet ledig i regeringen.

Brian Mikkelsen (K) har dags dato valgt at stoppe som erhvervmsinister til fordel for en post som direktør for Dansk Erhverv. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er »ubetinget« glad på sin kollegas vegne, skriver han på Facebook.

»Først og fremmest er jeg ubetinget glad på Brians vegne over, at han har fået en unik mulighed for at kæmpe videre for dansk erhvervsliv. Men samtidig skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er et tab for Det Konservative Folkeparti. Og ikke mindst et tab for regeringen,« skriver Søren Pape Poulsen på Facebook.

Brian Mikkelsen forlader regeringen − skal være direktør for Dansk Erhverv

52-årige Brian Mikkelsen har siddet i Folketinget siden 1994, hvor han har haft en række ministerposter - han har bl.a. siddet som justitsminister og kulturminister. Og så er han et af de »dygtigste, rareste, mest positive og nede på jorden personer,« hans partileder har kendt inden for politik.

»Tænk at han har kunnet bevare smilet og den positive energi i så mange år. Et kvart århundrede i Folketinget og 12 år som minister. Imponerende,« lyder det fra Pape Poulsen, der dog mener, at Brian Mikkelsen har »gjort sit for Danmark« og for partiet.

»Og jeg er helt sikker på, at han fortsat vil gøre en forskel for dansk erhvervsliv og det Danmark, han holder så meget af,« lyder det.

Det vides endnu ikke, hvem der skal overtage Mikkelsens ministerpost.

Lars Løkke Rasmussen har i en pressemeddelelse meddelt, at han vil gå til dronningen torsdag »for at justere regeringens sammensætning.«

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Lars Boje Mathiesen
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Blog: »Kvindens plads er derhjemme hos børnene« – tak for kaffe!

Anna Thygesen
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte.

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Aarhus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her