Annonce
Politik

Løkke ser 75 milliarder grunde til at styrke integrationen

Statsministeren mener, at samfundet kan få gavn af flygtninge. Men arbejdet med at integrere dem må fortsætte.

- De nye, der kommer hertil, møder vi nu med det udgangspunkt, at hvis man kommer til Danmark, så kan man godt arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Integration betaler sig. Så kontant lyder facit i en rapport fra konsulentvirksomheden Boston Consulting Group, der blev præsenteret på det integrationstopmøde, som statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) fredag havde inviteret til.

Boston Consulting Group har regnet sig frem til, at hvis flygtninge og andre nytilkomne fra ikkevestlige lande deltog i det danske samfund på samme måde som etniske danskere, så ville Danmark være 75 milliarder rigere.

Det svarer til en bnp-vækst på tre procent.

Ikke-vestlige indvandrerkvinder får ikke del i opsvinget

Men det kræver altså blandt andet, at indvandrerne uddanner sig i samme grad, og at en lige så stor del af dem arbejder.

Og der har vi fortsat en udfordring, konstaterer Lars Løkke Rasmussen, selv om integrationen skrider fremad.

Det har den gjort, siden flygtningekrisen tvang regeringen til at gribe ind.

- De nye, der kommer hertil, møder vi nu med det udgangspunkt, at hvis man kommer til Danmark, så kan man godt arbejde.

- Tidligere blev man til en klient, lige så snart man krydsede grænsen. Kun tre procent blev tidligere erklæret jobparate, men i dag er tallet helt oppe på 74 procent.

- Og i dag er næsten dobbelt så mange selvforsørgende efter tre år i Danmark, end de var dengang, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han medgiver dog, at der fortsat ligger en stor udfordring og venter i form af dem, der har været her længe, men aldrig har fundet fodfæste på arbejdsmarkedet.

Her kan det igangværende opsving dog være til gavn.

- I en situation, hvor virksomhederne skriger på arbejdskraft, er det nemmere at skubbe dem, der ikke er helt klar endnu, ind over døren til fabriksgulvet.

R-profiler klare i mælet efter regeringsudelukkelse: »Nu med Thulesen Dahl som den endegyldige dukkefører«

- Og så skal vi møde dem med højere forventninger. Og om nødvendigt krav og sanktioner, hvis ikke man gør, hvad man kan for at komme i arbejde, siger statsministeren.

Integrationstopmødet havde foruden en række af regeringens ministre også deltagelse af mere end 60 repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, interesseorganisationer, virksomheder, iværksættere og eksperter.

Ifølge Boston Consulting Group bliver der brug for 70.000 ekstra par hænder i Danmark frem mod 2025, hvis økonomernes prognoser for dansk økonomi holder stik.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Balladen om Niko Grünfeld

Jens-Kristian Lütken
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret

Blog: Er de markedsøkonomiske tiltag i den vestlige verden gået for vidt

Nauja Lynge
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen må få os til at overveje om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her