Politik

DF vil have hurtig gennemgang af skjulte mails i Tibet-sag

Udenrigsministeriets e-mail skjult for Tibetkommission skal frem, kræver DF's udenrigsordfører, Søren Espersen.

Tibetkommissionen skal om nødvendigt genåbnes, så den kan læse de e-mail, som Udenrigsministeriet ikke har udleveret.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen. Han er enig med Venstres Jan E. Jørgensen, som grundlovsdag stillede kravet, da han ifølge Berlingske talte i Diakonissestiftelsens lokaler på Frederiksberg.

- Det skal være en begrænset, pragmatisk, hurtig gennemgang af Tibetkommissionens formandskab. Det skal gå stærkt, siger Søren Espersen.

- Vi kan ikke igen leve med en situation, hvor der igen ikke kommer noget ud af det.

Søren Espersen advarer om at gentage Farum-kommissionen. Det tog tolv år at undersøge byens tidligere dømte V-borgmester Peter Brixtofte. Kommissionen kostede 53,4 millioner kroner og afhørte 222 personer.

V-ordfører vil genåbne Tibetkommissionen

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) indkaldte i sidste uge Folketingets partier for at drøfte, hvordan de håndterer de slettede e-mails fra kommissionen.

Det skrev han på Facebook.

Programmet Orientering på DR's P1 har tidligere afsløret, at kommissionen ikke fik en lang række e-mail fra politiet og Udenrigsministeriet.

- Ingen har kritiseret det mere end os. Der er efter min opfattelse en klar besked til politiet om, hvordan de skal håndtere det. Man ved, at man skal køre en stor vogn ind foran demonstranter med skilte, siger Søren Espersen.

Det glæder Alternativets retsordfører, Josephine Fock, at Jan E. Jørgensen vil genåbne kommissionen.

- Det øger presset på Søren Pape. Han har lovet at invitere partierne, men jeg har stadig ikke hørt noget. Det er vigtigt, at kommissionen får udleveret alle e-mails, så vi går undersøgt denne sag, siger Josephine Fock.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Tibet-sagen
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her