Annonce
Politik

Konservative er imod regeringsønske om juridisk kønsskifte

Resten af regeringen vil se til Norge, hvor børn på seks år kan skifte køn juridisk, men Konservative er imod.

Den konservative politiske ordfører, Mette Abildgaard, under Folketingets langstrakte afslutningsdebat. Foto: Jens Dresling

De Konservative er imod at lade børn og unge ned til seksårsalderen skifte køn juridisk.

Det siger regeringspartiet, fordi regeringen vil undersøge, om der bør åbnes for juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

Politisk ordfører og gruppeformand Mette Abildgaard (K) frygter, at der har bredt sig en misforståelse om, at det snart vil blive vedtaget, når der kun er tale om en undersøgelse.

- Vi giver ikke nogen en lige højre, men det er vores indtryk, at der er skabt en forståelse af, at regeringen er på vej med et forslag om at indføre juridisk kønsskifte for børn ned til seksårsalderen.

- Det er ikke det, der ligger i den tekst, der er opnået enighed om, siger hun.

I stedet er der tale om en undersøgelse. Regeringspartiet var også kraftigt imod, da reglerne blev lempet for juridisk kønsskifte for personer over 18 år. Derfor er partiet også imod, når det gælder børn.

- Vi frygter, at vi vil se mange skift frem og tilbage, hvor man det ene år er pige, og det andet år er dreng, siger Mette Abildgaard, der også peger på, at der er en del data involveret i at skifte personnummer.

- Derudover gør vi børn en meget stor bjørnetjeneste, som kan give en splittet identitet, hvis et køn bliver noget, man kan skifte fra 6.-7.-klasse og fra 7.- 8.-klasse igen, siger Mette Abildgaard.

Regeringen præsenterer onsdag en handlingsplan på LGBTI-området. Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede.

Planen skal forebygge diskrimination og fremme lige muligheder, tryghed og trivsel for LGBTI-personer.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her