Annonce
Politik

Folketinget tager parkeringsmillioner fra kommunerne

Et omdiskuteret lovforslag, der vil ramme blandt andet Frederiksberg og København, er vedtaget mandag.

Kommunerne skal ikke gøre parkering til en lukrativ indtjeningskilde.

Med den begrundelse præsenterede økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i begyndelsen af maj et forslag om skrappere modregning i statstilskuddet til kommuner, der har store indtægter fra parkering.

Oppositionen har til det sidste forsøgt at bekæmpe ændringen. Blandt andet håbede den på, at borgerlige folketingsmedlemmer, valgt i hovedstadsområder, ville skifte mening i sidste øjeblik.

Det er nemlig blandt andet Frederiksberg og København, der bliver hårdt ramt af ændringen.

Men forslaget blev altså vedtaget, efter at regeringen har rettet det til undervejs.

Kort fortalt bliver kommunerne nu modregnet i alle deres indtægter fra parkering. Hidtil har reglerne sondret mellem betaling for parkering og parkeringsafgifter.

Og hidtil er kun betaling for parkering blevet modregnet. Mens parkeringsafgifter ikke er. Dertil kommer, at kommunerne har fået et fradrag baseret på deres indtægter fra betaling for parkering i 2007.

Dermed er kommuner, der har været tidligt ude med at opkræve penge for at parkere, blevet favoriseret, lyder regeringens argument.

Socialdemokratiet mener, at loven vil betyde dårligere muligheder for at finde parkeringspladser i de større byer.

- Jeg tror, at de fleste kender at køre rundt i mange minutter, måske endda kvarter eller halve timer og lede efter en parkeringsplads. Det bliver endnu mere fremover, siger kommunalordfører Magnus Heunicke (S).

- Det, der kommer, er en statslig pengemaskine, hvor staten vil gafle de penge til sig, så kommunerne ikke kan bruge dem på at etablere parkeringsfaciliteter, siger han.

Hidtil har kommunerne sluppet for modregning af de parkeringspenge, de brugte på at investere i nye parkeringsanlæg. Men det bliver lavet om.

De anlæg, som kommunerne allerede har indgået bindende kontrakter om, vil de dog fortsat kunne fradrage udgifterne til.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her