Annonce
Politik

Minister om lækket lydoptagelse: Jeg er fortaler for åbenhed

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har fokus på åbenhed, siger han efter lækket lydoptagelse fra sit ministerium.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har i et svar til Folketinget udtalt sig om sagen om ministeriets departementschef, som måske har opfordret til brud på lov om offentlighed i forvaltningen

- Jeg er fortaler for åbenhed i den offentlige forvaltning. Det var jeg før, Liberal Alliance trådte ind i regeringen, og det har jeg taget med mig ind i regeringen.

- Åbenhed om arbejdet er således også noget, jeg har haft fokus på som minister, svarer ministeren, som i øjeblikket er på barselsorlov.

Det er Rosa Lund, Enhedslistens retsordfører, som har stillet spørgsmål til sagen.

Departementschef på møde: Sådan undgår vi offentlighed

Politiken kunne i weekenden bringe en lækket lydoptagelse med departementschef Sophus Garfiel til medarbejderne.

På optagelsen høres det blandt andet, at Garfiel siger, at hvis der er oplysninger, som man ikke ønsker, skal komme frem i offentligheden, så skal man tilrettelægge arbejdet, så de ikke kommer frem.

- Jeg har derfor blandt andet meldt ud internt i ministeriet, at min tilgang til åbenhed og offentlighed skal afspejles i den generelle tilrettelæggelse af ministeriets arbejde og ved behandlingen af aktindsigtsanmodninger.

- De skal behandles hurtigt, imødekommende og med fokus på meroffentlighed, lyder det fra Ammitzbøll-Bille.

Ministeren tilføjer, at han synes, at ministeriet har fulgt op på det og blandt andet står for en forholdsvis kort gennemsnitlig sagsbehandlingstid, når det eksempelvis gælder anmodninger om aktindsigt.

I en skriftlig kommentar til fagbladet Journalisten undrer han sig i øvrigt over den lækkede lydoptagelse.

- Jeg undrer mig over, hvorfor nogen finder det nødvendigt at lave lydoptagelser af interne, uformelle personalemøder.

- Jeg håber, at medarbejderne ved, at hvis de er utilfredse med noget, kan de tale med deres nærmeste overordnede. Man kan også gå til sin tillidsrepræsentant og i sidste ende til mig.

- De muligheder er grundigt beskrevet i det kodeks og regler for god adfærd i det offentlige, som embedsmænd arbejder under, siger Ammitzbøll-Bille.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her