Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Politik

DF's Messerschmidt ser muligheder i samarbejdet med S

Morten Messerschmidt vil i Folketinget ved næste valg. Der er sket en del, siden han senest sad der i 2009.

Dansk Folkeparti risikerer at skulle tilbagebetale yderligere beløb til EU-Parlamentet som følge af en video, som Morten Messerschmidt har lavet om afstemningen om det danske retsforbehold i EU, og en annonce for DF op til folketingsvalget i juni 2015.

Siden Morten Messerschmidt (DF) sidst var i Folketinget i 2009, har samarbejdet mellem DF og Socialdemokratiet taget fart.

Samarbejdet var så godt som ikkeeksisterende for ti år siden. Nu er partierne kommet tættere og tættere på hinanden. Det sker, blandt andet fordi Socialdemokratiet har nærmet sig DF på udlændingepolitikken.

Det glæder Messerschmidt, som stiller op ved næste folketingsvalg.

Onsdag blev europaparlamentarikeren valgt som kandidat for DF i Fredensborg-kredsen.

- Jeg har oplevet det på den måde, at det er Socialdemokratiet, der har været på en rejse.

- Når man i dag hører den socialdemokratiske ledelse, så kan man slet ikke genkende, at det skulle være det samme parti, som Svend Auken, Ritt Bjerregaard, Poul Nyrup Rasmussen og så videre stod i spidsen for.

- Jeg hilser det på enhver måde velkommen, at partiet er på den rejse, siger Messerschmidt, som sad i Folketinget fra 2005 til 2009.

- Det gør også, at der kommer nye muligheder for Dansk Folkeparti i forhold til at få vores politik igennem.

- Det at vi kan forhandle og lave politik til begge sider, ser jeg som en af de allerstørste styrker i DF, siger han.

I fredags kom det frem, at Messerschmidt efter næsten et årti i EU-Parlamentet ønskede at gøre comeback i dansk politik.

Stemmeslugeren fra valget til EU-Parlamentet i 2014, hvor han fik historiske 465.758 personlige stemmer, skulle dog onsdag først vælges ved et opstillingsmøde. Det blev han helt uden dramatik eller modkandidater.

Messerschmidt vil ikke allerede nu forholde sig til, hvilken rolle han ønsker i DF fremover. Først skal han lige vælges, påpeger DF'eren. Men han ser frem til at samarbejde med Socialdemokratiet.

- Når jeg taler med Henrik Sass Larsen (gruppeformand for Socialdemokratiet, red.), er der efterhånden flere områder, jeg er enig med ham på, end jeg er med medlemmerne af Liberal Alliance, siger Messerschmidt.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er fortsat i gang at undersøge ham for misbrug med EU-midler. Men DF-toppen har allerede meddelt, at den kendsgerning ikke bekymrer dem.

Der er senest folketingsvalg 17. juni 2019.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her