Annonce
Politik

Britt Bager bliver Venstres næste statsrevisor

De nuværende statsrevisorer sidder indtil oktober. Partierne er i færd med at udpege deres efterfølgere.

Ventres politiske ordfører Britt Bager bliver nu også statsrevisor. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politisk ordfører Britt Bager (V) bliver udpeget som ny statsrevisor for Venstre, når de nuværende statsrevisorers periode udløber til oktober.

Det oplyser gruppeformand Karen Ellemann (V).

Partiets nuværende statsrevisor er tidligere gruppeformand Søren Gade. Men han forlader dansk politik næste år, fordi han vil forsøge at blive valgt til EU-Parlamentet.

Statsrevisorerne er en uafhængig institution under Folketinget. Deres opgave er at overvåge, at statens penge bruges, som Folketinget har aftalt.

De seks statsrevisorer udpeges som udgangspunkt af Folketingets seks største partier. Men der kan godt indgås aftaler partierne imellem, som betyder, at mindre partier også får en statsrevisor.

For eksempel har De Radikale ret til at udpege en statsrevisor som følge af en aftale, partiet indgik med Socialdemokratiet i forbindelse med seneste folketingsvalg.

De Radikale oplyser, at partiet genudpeger sin nuværende statsrevisor, Klaus Frandsen. Han er tidligere landsformand for partiet, men sidder ikke i Folketinget.

Dansk Folkepartis nuværende statsrevisor, Henrik Thorup, fortsætter også. Og hvis de nye statsrevisorer vælger at følge traditionen, vil han blive statsrevisorernes nye formand.

Han vil nemlig være den af vagthundene, der har længst anciennitet, når den nuværende formand, Peder Larsen (SF), stopper.

Henrik Thorup er gift med Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

Også Socialdemokratiets nuværende statsrevisor, gruppeformand Henrik Sass Larsen, fortsætter, oplyser partiet.

Folketinget ventes at godkende partiernes indstillinger til statsrevisorer inden sommerferien.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her