Annonce
Politik

Støjberg siger nej til DF-krav om loft for nye danskere

Onsdag begyndte forhandlingerne om nye, strammere krav for at opnå dansk statsborgerskab.

Dansk Folkeparti skal ikke regne med at få opfyldt sit ønske om, at der kommer et årligt loft over antallet af danske statsborgerskaber.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) efter onsdagens forhandlinger om nye, strammere krav for at opnå dansk statsborgerskab.

- Det har jeg umiddelbart meget svært ved at se. Fra regeringens side vil vi hellere stramme på kravene og gøre det vanskeligere at få statsborgerskab end at sætte et loft over, siger Støjberg.

DF kræver højst 1.000 nye statsborgerskaber årligt

Ifølge Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, er et årligt loft over nye statsborgerskaber på 1000 personer partiets vigtigste krav. Men det er regeringen ikke interesseret i.

- Hvis nu nummer 1002 er langt bedre kvalificeret til et statsborgerskab end ham, der søgte som nummer 999, så kan der godt gå hen at være en skævvridning i det her, siger Støjberg.

- Derfor synes jeg, at det væsentligste er at sætte nogle skrappe og strikse krav for at få statsborgerskab. Og hvis man lever op til det, så bliver man dansker.

Socialdemokratiet var ligeledes med til forhandlingerne om den nye aftale. Indfødsretsordfører Astrid Krag (S) var blandt andet mødt op med et krav om, at det skal være nemmere at tage statsborgerskabet fra dem, der allerede har fået det.

S savner hårdere kurs mod antidemokrater fra Støjberg

Inger Støjberg (V) peger på, at Socialdemokratiets forslag mere havde karakter af løs snak end egentlige stramninger.

- Hvis man skal forholde sig til det, som Socialdemokratiet har sagt på det felt, så er det, at vi skal overholde konventionen på området, og at man derfor skal have et andet statsborgerskab, før man kan fratage det danske. Og så er vi jo ved at være der, hvor vi allerede er i dag, forklarer hun.

Der afholdes yderligere forhandlinger om aftalen torsdag klokken 12.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her