Annonce
Politik

Resten af rød blok vil have større ambitioner i S-miljøudspil

Nyt klima- og miljøudspil fra Socialdemokratiet modtager ros fra EL og SF, der dog savner større ambitioner.

Enhedslistens Pernille Skipper. Foto: Finn Frandsen

Både Enhedslisten og SF er positivt stemt over for Socialdemokratiets nye klima- og miljøudspil, som blev præsenteret torsdag i Kolding.

Begge partier kræver dog, at ambitionsniveauet skal op i udspillet, som der skal findes politisk flertal for. I sidste uge præsenterede regeringen sit eget udspil.

- Det er vores ansvar at sikre kloden for kommende generationer, og gennemføres udspillet, vil det være vigtige skridt i den retning, siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) i en skriftlig kommentar.

Ligeledes er SF positivt stemt over for udspillet, som foreslår 500.000 el- og hybridbiler, en grøn fremtidsfond på 20 milliarder kroner, pant på flere produkter og tre store havvindmølleparker på op mod 3000 MW.

- Vi vil gerne være med til at løfte ambitionerne endnu mere: mere vind, stop for salg af benzinbiler – og ikke kun diesel, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Hun nævner desuden rensning af forurenede grunde og giftdepoter, endnu mere miljøteknologi og landbrug.

Pernille Skipper er glad for udspillet, men fremhæver, at der ikke sættes tal på klimamålsætningerne.

- Det er helt nødvendigt. Og så må jeg indrømme, at de lader transporten og i særlig grad landbruget slippe for let. Det er her, hvor de store udfordringer er, og de svære valg skal tages, siger Pernille Skipper.

Også De Radikale er overordnet glade for udspillet, men peger på, at ambitionen kunne være større for grønne biler.

Ifølge nogle prognoser kommer der en halv million elbiler i 2030 alene på grund af teknologiudviklingen, henviser klima- og miljøordfører Ida Auken (R) til i en skriftlig kommentar.

- Radikale Venstre ønsker derfor at sætte barren højere. Vi ønsker én million elbiler i 2030. Vi vil blandt andet sørge for, at der er total afgiftsfri el på elbiler, og så skal der være tilskud på ladestandere, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skammer du dig ikke, Morten Østergaard?

Alex Vanopslagh
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her