Annonce
Politik

Socialdemokratiet: Vi vil fortsat have den grønne førertrøje på

En grøn fremtidsfond, 500.000 elbiler, pant på flere ting samt tre store havvindmølleparker, vil S have.

Mette Frederiksen fremlagde torsdag Socialdemokratiets klima-og miljøudspil på Naturskolen Marielund i Kolding. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Danmark er et lille land, men er med til at præge verden omkring os, blandt andet gennem den grønne omstilling, hvor dansk teknologi er i top.

Men det er vigtigt ikke at hvile på laurbærrene, og derfor skal der sættes nye, ambitiøse mål ifølge Socialdemokratiet, der torsdag præsenterer et udspil, som skal danne rammen for dansk klima- og miljøpolitik.

- Danmark har en stærk tradition for at have en grøn førertrøje. Nu er tiden for at sætte nye, ambitiøse mål for Danmark, siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen

I Kolding præsenterede partiet torsdag udspillet "Danmark skal igen være en grøn stormagt".

- Det er vigtigt for os socialdemokrater, at vi bliver ved med at løse opgaverne kollektivt. Tusindvis af danskere går hver dag på arbejde på grund af den grønne omstilling, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet vil blandt andet skabe tre store havvindmølleparker med en kapacitet på 2.500-3.000 MW. Desuden skal der være en halv million elbiler.

S: Danmark skal bruge 20 mia. kr. på miljøet

Og så vil partiet have en grøn fremtidsfond ved navn "The Global Future Foundation", der skal bidrage til at løse de massive udfordringer, verdenssamfundet står over for, set med partiets øjne.

Står det til S, skal den danske stat skyde 20 milliarder kroner ind i fonden, der skal investere i nye teknologier inden for vedvarende energi, lagring af energi, rent drikkevand og bæredygtig fødevareproduktion.

Overblik: Det siger organisationerne om klimaudspil fra S

Fonden skal skabes som Vækstfonden, som ikke påvirker det økonomiske råderum.

Der skal desuden pant på flere flasker, så plastflasker fra eksempelvis saftevand og kakao også bliver afleveret til genbrug.

Der skal findes politisk flertal for udspillet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skammer du dig ikke, Morten Østergaard?

Alex Vanopslagh
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her