Annonce
Politik

Ansatte skal have ret til ikke at tjekke mails, når de har fri

Funktionærloven skal omskrives, så man heller ikke er forpligtet til at svare sin arbejdstelefon uden for arbejdstiden.

»Vi vil forhindre det grænseløse arbejde og give medarbejderne ret til at koble fra,« fortæller SF-gruppeformand Jacob Mark til DR. Arkivfoto: Jens Dresling

Det skal være muligt at holde fri, når man ikke er på arbejde, lyder det fra SF. Partiet vil igennem en ”ro på-reform” genskabe balancen mellem fritid og arbejdsliv.

Det skal ske ved at ændre funktionærloven, så den giver funktionæransatte ret til ikke at svare på telefonopkald eller mails uden for arbejdstiden.

Det skriver DR.

»Vi vil forhindre det grænseløse arbejde og give medarbejderne ret til at koble fra. Mange medarbejdere føler sig presset til at tjekke mails og tage telefonen, selv om det er uden for arbejdstiden,« fortæller SF-gruppeformand Jacob Mark til DR.

Ønsker man at tjekke mails eller svare sin arbejdstelefon uden for normal arbejdstid, skal man selvfølgelig have lov til det, påpeger partiet, men muligheden for at holde helt fri skal være til stede.

Og hvis reglerne overskrides, skal Arbejdstilsynet kunne gribe ind ifølge Jacob Mark.

Forbundsformand for fagforeningen 3F, Per Christensen, ser positivt på SF’s forslag, der mener, at det er vigtigt at få opsat nogle klare rammer, så arbejdsliv og familieliv kan hænge sammen, fortæller han til DR.

I Frankrig har man indført en lignende lov.

Her blev det i 2016 forbudt – som led i en ny arbejdsmarkedsreform - at sende mails udenfor arbejdstid til de ansatte i virksomheder, som har mere end 50 ansatte.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her