Annonce
Politik

Ansatte skal have ret til ikke at tjekke mails, når de har fri

Funktionærloven skal omskrives, så man heller ikke er forpligtet til at svare sin arbejdstelefon uden for arbejdstiden.

»Vi vil forhindre det grænseløse arbejde og give medarbejderne ret til at koble fra,« fortæller SF-gruppeformand Jacob Mark til DR. Arkivfoto: Jens Dresling

Det skal være muligt at holde fri, når man ikke er på arbejde, lyder det fra SF. Partiet vil igennem en ”ro på-reform” genskabe balancen mellem fritid og arbejdsliv.

Det skal ske ved at ændre funktionærloven, så den giver funktionæransatte ret til ikke at svare på telefonopkald eller mails uden for arbejdstiden.

Det skriver DR.

»Vi vil forhindre det grænseløse arbejde og give medarbejderne ret til at koble fra. Mange medarbejdere føler sig presset til at tjekke mails og tage telefonen, selv om det er uden for arbejdstiden,« fortæller SF-gruppeformand Jacob Mark til DR.

Ønsker man at tjekke mails eller svare sin arbejdstelefon uden for normal arbejdstid, skal man selvfølgelig have lov til det, påpeger partiet, men muligheden for at holde helt fri skal være til stede.

Og hvis reglerne overskrides, skal Arbejdstilsynet kunne gribe ind ifølge Jacob Mark.

Forbundsformand for fagforeningen 3F, Per Christensen, ser positivt på SF’s forslag, der mener, at det er vigtigt at få opsat nogle klare rammer, så arbejdsliv og familieliv kan hænge sammen, fortæller han til DR.

I Frankrig har man indført en lignende lov.

Her blev det i 2016 forbudt – som led i en ny arbejdsmarkedsreform - at sende mails udenfor arbejdstid til de ansatte i virksomheder, som har mere end 50 ansatte.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skammer du dig ikke, Morten Østergaard?

Alex Vanopslagh
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her