Annonce
Politik

DF er bekymret for indsatsen mod proformaægteskaber

Første politiske forhandling, som skal sætte en stopper for proformaægteskaber, fandt sted fredag.

Regeringen ønsker at gøre det ulovligt at indgå såkaldte proformaægteskaber.

Det skal blandt andet ske med etableringen af en central, specialiseret enhed, der skal foretage en screening af samtlige par, hvis ikke begge parter enten er danske statsborgere eller har ret til permanent ophold i Danmark.

Men efter fredagens første politiske forhandling er Dansk Folkeparti bekymret for, at regeringens indsats mod proformaægteskaber ikke er tilstrækkelig.

Bryllupsturisme i vækst: Borgmestre advarer mod for stramme vielsesregler

Alle par skal som udgangspunkt interviewes for at finde ud af, om der er tale om proforma eller ej, hvis det står til DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Regeringen lægger op til, at det kun er omkring ti procent af dem, der bliver gift i Danmark, som skal ind til en samtale eller interview for at vurdere, om der er tale om ægte kærlighed eller proforma.

- Det er ikke nok, når vi kan se, at 70 procent af de par, som bliver gift i Danmark, der består den ene part fra Europa og den anden part fra et ikke-EU-land.

- Det går meget hurtigt i Danmark, det er meget effektivt her. Og det taler for, at mange af disse mennesker kommer til Danmark, fordi det er en nem adgang til Europa, siger han.

Men så bekymret er børne- og socialminister Mai Mercado (K) ikke.

- Det handler om at finde en grænse, så vi ikke sætter hindringer i vejen for dem, der gerne vil gifte sig af kærlighed, men hvor vi også fanger dem, der vil gifte sig proforma, siger ministeren.

Regeringen vil stoppe proformaægteskaber

Hun har indkaldt alle Folketingets partier til en ny omgang forhandlinger på onsdag.

- Jeg fornemmer, at der er en ganske god opbakning, og så er der altid nogen, der ikke vil gå helt så langt, mens andre vil gå lidt længere. Men alle er enige om, at det her skal vi have løst, siger hun.

Målet med regeringens indgreb er at forhindre, at kriminelle netværk bruger bryllupper i Danmark som en bagdør til Europa.

Oplysninger viser, at der på landsplan i 2016 blev indgået cirka 13.000 ægteskaber mellem par, hvor ingen af parterne bor i Danmark.

I 2016 blev der indgået i alt cirka 44.000 ægteskaber, oplyser Børne- og Socialministeriet.

Mere end 60 procent af de ægteskaber, som blev indgået mellem personer, der ikke havde bopæl i Danmark, blev indgået i fire kommuner: Ærø, Langeland, Tønder og København.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her