Annonce
Politik

DF er bekymret for indsatsen mod proformaægteskaber

Første politiske forhandling, som skal sætte en stopper for proformaægteskaber, fandt sted fredag.

Regeringen ønsker at gøre det ulovligt at indgå såkaldte proformaægteskaber.

Det skal blandt andet ske med etableringen af en central, specialiseret enhed, der skal foretage en screening af samtlige par, hvis ikke begge parter enten er danske statsborgere eller har ret til permanent ophold i Danmark.

Men efter fredagens første politiske forhandling er Dansk Folkeparti bekymret for, at regeringens indsats mod proformaægteskaber ikke er tilstrækkelig.

Bryllupsturisme i vækst: Borgmestre advarer mod for stramme vielsesregler

Alle par skal som udgangspunkt interviewes for at finde ud af, om der er tale om proforma eller ej, hvis det står til DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Regeringen lægger op til, at det kun er omkring ti procent af dem, der bliver gift i Danmark, som skal ind til en samtale eller interview for at vurdere, om der er tale om ægte kærlighed eller proforma.

- Det er ikke nok, når vi kan se, at 70 procent af de par, som bliver gift i Danmark, der består den ene part fra Europa og den anden part fra et ikke-EU-land.

- Det går meget hurtigt i Danmark, det er meget effektivt her. Og det taler for, at mange af disse mennesker kommer til Danmark, fordi det er en nem adgang til Europa, siger han.

Men så bekymret er børne- og socialminister Mai Mercado (K) ikke.

- Det handler om at finde en grænse, så vi ikke sætter hindringer i vejen for dem, der gerne vil gifte sig af kærlighed, men hvor vi også fanger dem, der vil gifte sig proforma, siger ministeren.

Regeringen vil stoppe proformaægteskaber

Hun har indkaldt alle Folketingets partier til en ny omgang forhandlinger på onsdag.

- Jeg fornemmer, at der er en ganske god opbakning, og så er der altid nogen, der ikke vil gå helt så langt, mens andre vil gå lidt længere. Men alle er enige om, at det her skal vi have løst, siger hun.

Målet med regeringens indgreb er at forhindre, at kriminelle netværk bruger bryllupper i Danmark som en bagdør til Europa.

Oplysninger viser, at der på landsplan i 2016 blev indgået cirka 13.000 ægteskaber mellem par, hvor ingen af parterne bor i Danmark.

I 2016 blev der indgået i alt cirka 44.000 ægteskaber, oplyser Børne- og Socialministeriet.

Mere end 60 procent af de ægteskaber, som blev indgået mellem personer, der ikke havde bopæl i Danmark, blev indgået i fire kommuner: Ærø, Langeland, Tønder og København.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her