Annonce
Politik

Det skal være slut med urealistiske kropsidealer: Politikere vil mærke retoucherede kroppe i bybilledet

Billeder af fejlfri hud og åleslanke lår kan, særligt hos unge piger, skabe et forvrænget kropsimage.

Reklamer som denne kan være med til at skabe en forvrænget kropsideal. Derfor vil politikere nu indføre en afmærkningsordning, så det tydeligt fremgår, hvis en en reklame viser retoucherede kropsdele. Foto: Thomas Emil Sørensen

Flere og flere unge lider af dårligt selvværd og er i stigende grad utilfredse med deres krop og deres udseende.

En undersøgelse fra 2016 lavet af Center for Ungdomsforksning viser, at næsten 15 pct. af alle unge kvinder er utilfredse med deres egen krop.

Det vil politikerne have gjort op med.

Video: Denne reklame opfordrer mænd til at klø sig mere i skridtet

Derfor foreslår flere medlemmer af Københavns borgerrepræsentation at gøre det lovpligtigt at afmærke reklamer i bybilledet, der viser retoucherede kropsdele. Det skriver DR.

»Det er kommunens opgave at sørge for, at borgerne trives, og mange piger lider under de urealistiske kropsidealer, der fremstilles på blandt andet reklamestandere, så derfor er jeg meget positiv over for sådan en regulering,« siger Fanny Broholm fra Alternativet til DR.

I Oslo vedtog de norske politikere i sidste måned en lignende lov, og de danske politkere er så begejstrede for idéen, at de nu vil kopiere ordningen.

Plakat for dansk revy får kritik for racisme og sexisme: »En tyk, bevidst provokation«

Både Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen og Socialdemokraternes medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Marcus Vesterager, støtter op om forslaget.

Nina Hedeager Olsen mener dog, at det kræver en diaglog med firmaet, der har råderet over Københavns reklamestandere. Ifølge kontrakten råder firmaet over alle standerne i 13 år endnu, men hvis der bliver flertal for en mærkeordning, vil Teknik- og Miljøborgmesten gerne tage en snak med dem.

SF's ungdomsparti, SFU, foreslog allerede i 2016, at det skulle være lovpligtet at afmærke retoucherede reklamer. Forslaget blev dog aldrig vedtaget.

Liberal Alliance og Konservative vil ikke bakke op om afmærkningsordningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Verden skifter ansigt (og krop)
Kosmetiske operationer og lignende forandringer med skønhed for øje er en industri i galopperende vækst. Især i USA og Asien, hvor kvinder ønsker europæiske ansigter og brasilianske kroppe.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Danmark undergraver demokratiet

Anders Vistisen
Regeringen hjælper Tyskland med at indføre spærregrænse til Europaparlamentsvalg.

Blog: Er Søren Pind til fare for folkestyret?

Morten Uhrskov Jensen
Det kan han blive, hvis han fortsætter sine nuværende takter, hvor han ikke afviser censur på nettet.

Blog: Syrien er tabt - til russerne og iranerne

Naser Khader
Trumps utidige udmelding kan have opildnet Assads bror, den brutale Maher, lederen af republikanergarden, til en gang for alle at sætte en stopper for oprørerne med det kemiske giftangreb.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her