Annonce
Politik

Mette Frederiksen om medieudspil: Regeringen lægger op til nogle voldsomme forringelser

Socialdemokratiet kritiserer regeringens medieudspil, der bl.a. lægger op til at DR skal fjerne to tv-kanaler.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kritiserer Regeringens medieudspil, som hun mener vil forringe det danske mediesystem. Foto: Stine Tidsvilde

Færre DR-kanaler, en besparelse i TV2 på 40 procent og en helt ny tv-kanal er er nogle af hovedpunkterne i det medieudspil som kulturminister Mette Bock (LA), fremlagde i dag på et pressemøde.

Udspillet møder dog stor kritik fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der mener, at det vil føre til voldsomme forringelser i den danske mediesystem. Hun er særligt bekymret for mediernes dansksprogede indhold, som hun mener er helt essentielt i en globaliseret hverdag som den mange danskere lever i. Det skriver TV2.

Overblik: Ny tv-kanal, mindre DR og farvel til FM-radio

»Vi har behov for at være sikre på, at vi både har en god nyhedsformidling i Danmark, men også at der bliver lavet ordentligt fjernsyn til vores børn. Regeringen går nu den modsatte vej og skærer ned på det dansksprogede,« siger hun til TV2.

Mette Bock (LA), lagde under præsentationen ikke skjul på, at mediedanmark står over for nogle store forandringer. Hun forklarede, at den rivende medie- og teknologiudvikling vi oplever i disse år kalder på nogle »dybe spadestik.«

Analyse: Sådan bliver det politiske spil om medieforliget

Mette Frederiksen mener dog, at udspillet og de mange besparelser på medieområdet skal bruges til at finansiere de skattelettelser, som regeringen så brændende ønsker sig.

JP mener: De frie medier skal styrkes

Tidligere på dagen gav også Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, udtryk for sin skuffelse over udspillet, som han kaldte "meget trist og meget lidt visionært". Han slog fast, at Socialdemokratiet skal se "markante indrømmelser" for at skrive under på en aftale.

Det nye medieforlig skal løbe fra 2019 til 2023.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her