Annonce
Politik

Mette Frederiksen om medieudspil: Regeringen lægger op til nogle voldsomme forringelser

Socialdemokratiet kritiserer regeringens medieudspil, der bl.a. lægger op til at DR skal fjerne to tv-kanaler.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kritiserer Regeringens medieudspil, som hun mener vil forringe det danske mediesystem. Foto: Stine Tidsvilde

Færre DR-kanaler, en besparelse i TV2 på 40 procent og en helt ny tv-kanal er er nogle af hovedpunkterne i det medieudspil som kulturminister Mette Bock (LA), fremlagde i dag på et pressemøde.

Udspillet møder dog stor kritik fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der mener, at det vil føre til voldsomme forringelser i den danske mediesystem. Hun er særligt bekymret for mediernes dansksprogede indhold, som hun mener er helt essentielt i en globaliseret hverdag som den mange danskere lever i. Det skriver TV2.

Overblik: Ny tv-kanal, mindre DR og farvel til FM-radio

»Vi har behov for at være sikre på, at vi både har en god nyhedsformidling i Danmark, men også at der bliver lavet ordentligt fjernsyn til vores børn. Regeringen går nu den modsatte vej og skærer ned på det dansksprogede,« siger hun til TV2.

Mette Bock (LA), lagde under præsentationen ikke skjul på, at mediedanmark står over for nogle store forandringer. Hun forklarede, at den rivende medie- og teknologiudvikling vi oplever i disse år kalder på nogle »dybe spadestik.«

Analyse: Sådan bliver det politiske spil om medieforliget

Mette Frederiksen mener dog, at udspillet og de mange besparelser på medieområdet skal bruges til at finansiere de skattelettelser, som regeringen så brændende ønsker sig.

JP mener: De frie medier skal styrkes

Tidligere på dagen gav også Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, udtryk for sin skuffelse over udspillet, som han kaldte "meget trist og meget lidt visionært". Han slog fast, at Socialdemokratiet skal se "markante indrømmelser" for at skrive under på en aftale.

Det nye medieforlig skal løbe fra 2019 til 2023.

Følg
Jyllands-Posten
Kronik: Nyhedsørkner og hullet i medieaftalen
Erik Nordahl Svendsen
Den nye medieaftale, som blev vedtaget for et par uger siden, har enormt fokus på vest for Storebælt, men den har ikke blik for det egentlige behov hos de regionale og lokale medier.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her