Annonce
Politik

DF i Svendborg har mistet mister tre byrådsmedlemmer på en uge

To byrådsmedlemmer har trukket sig, mens et enkelt er blevet ekskluderet af partitoppen i Svendborg Kommune.

Dansk Folkeparti i Svendborg er presset. Onsdag aften står det klart, at partiet kun har ét byrådsmedlem tilbage, da et medlem er blevet smidt ud, og et andet har meldt sig ud.

Også i sidste uge mistede Dansk Folkeparti i Svendborg et byrådsmedlem. Partiet er dermed gået fra fire byrådsmedlemmer til ét i løbet af en uge.

DF-lokalpolitiker har forladt partiet efter intern »ballade«: »Man har lige mistet den klart bedste mand«

Det skriver TV2 Fyn.

Det tilbageværende byrådsmedlem, Dorthe Ullemose, som også er gruppeformand, havde på et møde tirsdag fået muligheden for at trække sig som formand frem til klokken 16 onsdag.

Det gjorde hun ikke, hvilket fik udfordreren til posten, Jens Munk, til at trække sig, så han nu er løsgænger.

- Udspillet fra i går aftes (tirsdag, red.) lød på, at Dorthe Ullemose ville tænke over, hvorvidt jeg skulle være gruppeformand. Jeg gav hende til klokken 16 til at trække sig, og da hun ikke gjorde det, valgte jeg at trække mig, siger Jens Munk til TV2 Fyn.

Han havde ved tirsdagens møde egentlig opbakning til posten som gruppeformand fra det tredje byrådsmedlem, Morten Sol Petersen.

Men han er blevet ekskluderet af Dansk Folkeparti med øjeblikkelig virkning af partitoppen. Begrundelsen er, at der har været for meget ballade med ham.

Morten Sol Petersen mener, det er en drastisk beslutning, partitoppen har taget.

- Jeg er forundret over, at Christiansborg vælger at tage den drastiske beslutning.

- Jeg tænker, at hvis man kigger på forløbet hernede - og at Jens Munk nu også træder ud - så er det alle de problemer, vi har påpeget, som bliver i Svendborg, siger Morten Sol Petersen.

Der er 29 byrådsmedlemmer i Svendborg Kommune.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her