Annonce
Politik

Organsiationer: Det bliver lettere at være skilsmissebarn med ny aftale

Ny familieretlig aftale lykkes med at sætte skilsmissebørns behov i centrum, mener Børns Vilkår og Red Barnet.

Det bliver lettere at være skilsmissebarn fremover.

Det vurderer både Børns Vilkår og Red Barnet, efter at et enigt Folketing tirsdag har præsenteret en ny skilsmisseaftale.

- Samlet set er vi virkelig begejstrede. Aftalen løser på et vidensbaseret grundlag en række af de problemer, der er i det nuværende skilsmissesystem, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Overblik: Det siger de om den nye skilsmisseaftale

- Det afgørende er nu, hvordan systemet kommer til at fungere i praksis. Hvis det lykkes, bliver det fremover lettere at være barn i en skilsmissefamilie, siger han.

Men der er flere elementer i aftalen, som Børns Vilkår bakker op om, men som også vil kunne skabe nye udfordringer.

Eksempelvis kan enige forældre fremover dele barnets bopæl mellem sig. De vil hver modtage halvdelen af børne- og ungeydelser.

Overblik: Her er punkterne i det nye familieretlige system

- Det er en naturlig modernisering at dele økonomien lige over. Men det kræver, at forældrene har gode aftaler om, hvem der betaler hvad. Ellers kan det give anledning til mange konflikter, hvor barnet kommer i klemme, siger Rasmus Kjeldahl.

Han mener desuden, at det er afgørende, at dommerne bliver tilstrækkeligt godt klæde på til at tale med børnene i forbindelse med skilsmissesager.

Generalsekretær i Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm, er også begejstret for den nye familieretlige aftale.

Enige forældre kan fremover dele skilsmissebørns bopæl mellem sig

- Det er positivt, at man fremadrettet vil have fokus på hurtigt at identificere de skilsmisser, der kan være særligt belastende for de involverede børn, og at man i det hele taget vil vægte barnets ret til trivsel og beskyttelse over alle andre hensyn, siger han i en pressemeddelelse.

Han mener, at det vigtigste fremadrettet er, at det nye system får de nødvendige ressourcer til at løfte opgaven.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Så bliv da voksne, for hulen!
Helga Flatland tager fat på et voksende fænomen i de nordiske lande: skilsmisse blandt guldbrudepar. I romanen "En moderne familie" skildrer hun ud fra et rent følelsesmæssigt perspektiv, hvordan et brud mellem ældre forældre sender chokbølger igennem en ellers sammentømret familie.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her