Annonce
Politik

DF: Støt briter efter russisk nervegasangreb

Briter skal støttes af Danmark efter formodet russisk gasangreb, mener DF's udenrigsordfører, Søren Espersen.

Sergej Skripal og hans datter blev fundet bevidstløse på en bænk foran et storcenter i den sydengelske by Salisbury den 7. marts. Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix

Danmark bør bakke op om Storbritannien, som mener, at Rusland "meget sandsynligt" står bag et giftangreb på en russisk eksspion i byen Salisbury.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, efter at den britiske premierminister, Theresa May, mandag i parlamentet beskyldte Rusland for giftangrebet. Det skete efter et møde i det britiske sikkerhedsudvalg Cobra.

- Vi skal støtte briterne alt, hvad vi overhovedet kan. Briterne har i årtier været vores allernærmeste allierede. Alle mulige steder har vi kæmpet sammen, siger Søren Espersen.

- Nu ligger det så klart, som det kan, at russerne står bag det modbydelige nervegasangreb i Salisbury. Det stikker alt. Det kan vi ikke stå model til. Hvad briterne finder på af modsvar, skal Danmark stå 100 procent bag.

Få milligram af gift brugt mod russisk eksspion kan dræbe

Mays beskyldning bygger på analyser af stoffet, som eksspionen Sergej Skripal og hans datter Yulia menes forgiftet med. Ifølge May er det Novichok, som er udviklet af Ruslands militær. Begge forgiftede er i kritisk tilstand.

- Enten står den russiske stat bag denne handling direkte, eller også har den russiske regering mistet kontrollen over denne potentielt katastrofalt ødelæggende nervegift, siger May.

Hun fik mandag støtte fra USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, som er enig i, at russerne står bag angrebet.

May understreger, at Storbritannien konkluderer, at "Rusland ulovligt har anvendt magt på britisk territorium", medmindre russerne kan afvise påstanden.

Søren Espersen mener ikke, at briterne straffer Rusland med sanktioner.

- Jeg har hørt, at de vil gøre op med de mange store, russiske opkøb i Storbritannien. Store dele af kvartererne Belgravia, Mayfair og Chelsea er opkøbt af meget rige russere, siger Søren Espersen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her