Annonce
Politik

Kommunaldirektør i Høje Taastrup Kommune får millionfratrædelse for at fortsætte i samme job

Det kommer oveni en årsløn på 1,9 millioner kroner.

Den konservative Michael Ziegler har været borgmester i Høje-Taastrup siden 2006. Kommunaldirektøren i Zieglers kommune står nu til få en milliongodtgørelse for at fratræde et job, han fortsætter i. Arkivfoto.

1,4 mio. kr.

Det er det beløb, som kommunaldirektøren i Høje Taastrup Kommune kan se frem til at modtage i fratrædelsesgodtgørelse for at blive i sit nuværende job.

Det viser en aktindsigt, som Taastrup.nu har fået.

Godtgørelsen skyldes, at kommunaldirektøren - Lars Holte - i 2012 blev ansat på en kontrakt på seks år. En kontrakt, som økonomiudvalget i kommunen nu har valgt at forlænge med yderligere tre år, skriver mediet.

Borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K) - der i disse dage sidder som KL's topforhandler i de sammenbrudte overenskomstforhandlinger - har indstillet Holte til at fortsætte i stillingen.

Lars Holte skal præcist modtage 1.406.343 kr. i godtgørelse, når hans seksårige kontrakt udløber 31. juli. Dagen efter træder hans nye kontrakt i kraft, hvilket giver ham en årsløn på 1,9 mio. kr.

Herudover står Lars Holte til at modtage en yderligere fratrædelsesgodtgørelse på en halv million kroner, når hans nye kontrakt udløber i 2021, lyder det.

HR-afdelingen i Høje Taastrup Kommune oplyser til mediet, at Lars Holte har ret til at modtage pengene.

Thomas Bak, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet i Høje Taastrup Kommune og samtidig sidder i Økonomiudvalget, fortæller, at byrådet sidste år valgte at afskaffe muligheden for at få de høje fratrædelsesgodtgørelser i kontrakter.

Det er derfor kun de personer, der har nogle »gamle kontrakter,« der stadig nyder godt af ordningen.

»Det er ikke rimeligt. Det er vi alle sammen i byrådet enige om. Vi synes, det er alt for mange penge, og det giver et rigtig dårligt signal, at man fortsætter i sin stilling og samtidig får nogle penge i bonus.«

Burde man ikke afskaffe det for alle - også dem, der sidder på gamle kontrakter?

»Det kan man jo ikke med de nuværende direktører, for dem har vi jo lavet en aftale med. Så der kan vi ikke gøre noget.«

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, kritiserer godtgørelsen på twitter:

»Kommunaldirektøren i Michael Zieglers kommune får 1.4 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse for en stilling, han i øvrigt fortsætter i. Så er det nok derfor Ziegler ikke mener, at der er råd til lønstigninger til offentligt ansatte,« skriver hun.

Ziegler svarer Skipper på twitter:

»Hvornår har jeg sagt, at der ikke er råd til lønstigninger?« lyder det fra Ziegler, der ikke kommenterer på fratrædelsesgodtgørelsen.

Spændingerne om de offentlige lønninger er på deres højeste i disse dage, hvor forhandlingerne om offentligt ansattes løn er brudt sammen både på statsligt, kommunalt og regionalt niveau.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Ziegler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
KL
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Morten Uhrskov Jensen
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.

Blog: Endelig: EU-toppen er vågnet på asylområdet

Morten Løkkegaard
Antallet af asylansøgere i Europa skal ned. Derfor er opsamlingssteder uden for EU en god idé.

Blog: Kvindekamp handler også om at stille krav

Signe Munk
Det er på tide, at venstrefløjen vågner op og indser, at der også skal stilles krav, hvis kvinder af ikkevestlig baggrund skal hjælpes.
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere
Biler
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her