Annonce
Politik

Kommunaldirektør i Høje Taastrup Kommune får millionfratrædelse for at fortsætte i samme job

Det kommer oveni en årsløn på 1,9 millioner kroner.

Den konservative Michael Ziegler har været borgmester i Høje-Taastrup siden 2006. Kommunaldirektøren i Zieglers kommune står nu til få en milliongodtgørelse for at fratræde et job, han fortsætter i. Arkivfoto.

1,4 mio. kr.

Det er det beløb, som kommunaldirektøren i Høje Taastrup Kommune kan se frem til at modtage i fratrædelsesgodtgørelse for at blive i sit nuværende job.

Det viser en aktindsigt, som Taastrup.nu har fået.

Godtgørelsen skyldes, at kommunaldirektøren - Lars Holte - i 2012 blev ansat på en kontrakt på seks år. En kontrakt, som økonomiudvalget i kommunen nu har valgt at forlænge med yderligere tre år, skriver mediet.

Borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K) - der i disse dage sidder som KL's topforhandler i de sammenbrudte overenskomstforhandlinger - har indstillet Holte til at fortsætte i stillingen.

Lars Holte skal præcist modtage 1.406.343 kr. i godtgørelse, når hans seksårige kontrakt udløber 31. juli. Dagen efter træder hans nye kontrakt i kraft, hvilket giver ham en årsløn på 1,9 mio. kr.

Herudover står Lars Holte til at modtage en yderligere fratrædelsesgodtgørelse på en halv million kroner, når hans nye kontrakt udløber i 2021, lyder det.

HR-afdelingen i Høje Taastrup Kommune oplyser til mediet, at Lars Holte har ret til at modtage pengene.

Thomas Bak, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet i Høje Taastrup Kommune og samtidig sidder i Økonomiudvalget, fortæller, at byrådet sidste år valgte at afskaffe muligheden for at få de høje fratrædelsesgodtgørelser i kontrakter.

Det er derfor kun de personer, der har nogle »gamle kontrakter,« der stadig nyder godt af ordningen.

»Det er ikke rimeligt. Det er vi alle sammen i byrådet enige om. Vi synes, det er alt for mange penge, og det giver et rigtig dårligt signal, at man fortsætter i sin stilling og samtidig får nogle penge i bonus.«

Burde man ikke afskaffe det for alle - også dem, der sidder på gamle kontrakter?

»Det kan man jo ikke med de nuværende direktører, for dem har vi jo lavet en aftale med. Så der kan vi ikke gøre noget.«

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, kritiserer godtgørelsen på twitter:

»Kommunaldirektøren i Michael Zieglers kommune får 1.4 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse for en stilling, han i øvrigt fortsætter i. Så er det nok derfor Ziegler ikke mener, at der er råd til lønstigninger til offentligt ansatte,« skriver hun.

Ziegler svarer Skipper på twitter:

»Hvornår har jeg sagt, at der ikke er råd til lønstigninger?« lyder det fra Ziegler, der ikke kommenterer på fratrædelsesgodtgørelsen.

Spændingerne om de offentlige lønninger er på deres højeste i disse dage, hvor forhandlingerne om offentligt ansattes løn er brudt sammen både på statsligt, kommunalt og regionalt niveau.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Ziegler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
KL
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.

Blog: Skal lejerne betale for regeringens ghetto-politik?

Christian Rabjerg Madsen
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer.

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her