Annonce
Politik

Politikere vil diktere svinekød i daginstitutioner

Må der serveres svinekød og være kønsopdelt svømning? Det bør politikere diktere, mener S, V og DF.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen bifalder ønsker om øget politisk styring af eksempelvis svinekød i institutionerne. Foto: Jens Dresling. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Politikerne bør diktere, hvorvidt der bør serveres svinekød i vuggestuen eller være mandlige livreddere i svømmehallen.

Det mener Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.

Udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) taler for, at landets kommunalbestyrelser udformer regler eller retningslinjer for, hvordan hverdagen skal forløbe.

- Det er vigtigt, at de diskussioner ikke ligger ude hos den enkelte institution. Det skal være på en måde, hvor vi respekterer religiøse mindretal. Man skal kunne få sund og nærende mad uden svinekød.

- Men det skal ikke være en måde, hvor vi underkaster os mindretallet eller accepterer, at det kun er kvindelige pædagoger, der må skifte små pigebørn, siger han og kalder sin udmelding for en "tilkendegivelse".

Udtalelsen fra S-ordføreren kommer, efter at partiet mandag præsenterede et udlændingeudspil. Det handler blandt andet om, at det ikke længere skal være muligt at søge såkaldt spontant asyl i Danmark.

Diskussionen om svinekød i institutioner var også oppe i 2016. Da besluttede byrådet i Randers Kommune, at svinekød skulle være obligatorisk i kommunens daginstitutioner.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, bifalder ønsket om øget politisk styring af eksempelvis svinekød i institutionerne.

Ifølge Berlingske finder han det dog nødvendigt, at Folketinget indstiller sig på at udfærdige retningslinjer, hvis ikke kommunalbestyrelserne gør, som landspolitikerne efterspørger.

Så langt vil Mattias Tesfaye dog ikke gå.

- Det er ikke noget, vi vil tvinge folk til fra Christiansborg.

- Men det er en appel til, at i de kommuner, hvor der blive flere og flere med indvandrerbaggrund, der skal vi være mere præcise på, hvad forholdet er mellem religiøse særhensyn og forsvaret af almindelige demokratiske rettigheder som ligestilling, siger han.

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, bakker ligeledes op om at politikerne skal bestemme.

- Det er desværre meget uliberalt, men vi står over for en samfundsudvikling, der går meget stærkt med ikkevestlige kulturnormer. Dér er vi nødt til at sætte foden.

- Jeg opfordrer kraftigt kommunalpolitikere til at værne om danske værdier og den danske kultur, siger han til Berlingske.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Ghettoplanen er et skred i de danske værdier
Hans Skifter Andersen, adjungeret professor
Mens vi før i tiden tog skarpt afstand fra lande, hvor regeringer brugte hetz mod mindretal som middel til politisk magt, så er vi nu selv blevet et sådant land.
Kronik: Diagnosen er rigtig, men medicinen helt forkert og med alvorlige bivirkninger
Camilla-Dorthea Bundgaard, cand.ling.merc., stud.theol. og ekstern lektor | Casper Hunnerup Dahl, specialkonsulent, ekstern lektor og ph.d.
Man kommer ikke til at løse integrationsproblemerne, før man for alvor forstår, at velfærdsstaten ikke er en del af løsningen. Den er en del af problemet.
Debat: S øver vold på historiske fakta
Kenneth Kristensen Berth, EU-ordfører, folketingsmedlem (DF)
Socialdemokratiet er ved at bevæge sig ud i noget, der minder om historieforfalskning.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark

Redningskoncernen Falck siger farvel til 570 medarbejdere inden for patienttransport. En tilspidset konkurrencesituation er forklaringen, lyder det fra Falck, som outsourcer området i stedet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.
Annonce
Bolig
Se billederne: Dødsbo blev ombygget for 4,8 mio. kr.
Parret Pernille Frandsen og Thomas Hansen faldt for en funkisvilla fra 1933 med udsigt over Vejle. Men de måtte sande, at huset – et dødsbo – skulle laves helt om for at passe til deres familieliv med to hjemmeboende børn, så projektet kom til at tage to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her