Annonce
Politik

Næstformand i støjgruppe: Forsvarsministeren lyttede til vores bekymringer

Forsvarsminister har lovet mere åbenhed i sag om kampfly, fortæller næstformand i foreningen Flyvestations Skrydstrups naboer.

Foto: Janus Engel

Det var en lyttende forsvarsminister, der i dag mødte de godt 20-25 fremmødte beboere i Forsamlingsgården i Skrydstrup om problemerne med kampflystøj i lokalområdet.

Det fortæller Agnes Rosenlund, der er næstformand i foreningen Flyvestations Skrydstrups naboer.

”Jeg føler faktisk, at han lyttede til vores bekymringer. Vi kunne godt have brugt mere tid. Ikke alle kom til orde, men dem, der gjorde fortalte om det, de har oplevet med støj her i området,” siger hun.

Mødet er kommet i stand efter flere beboere har protesteret mod Danmarks køb af 27 nye F-35-kampfly. Blandt andet har Forsvarsministeriet i over to år tilbageholdt en rapport, der viser, at det ny kampfly vil støje ud over de eksisterende støjgrænser i visse boligområder rundt omkring Flyvestation Skrydstrup. Og fredag er det så kommet frem, at de eksisterende F-16-kampfly allerede nu ikke kan holde sig indenfor støjgrænserne. Et forhold som beboerne ikke har fået noget at vide om, selv Forsvarsministeriet i næsten 20 år har siddet inde med oplysningerne.

Men ifølge Agnes Rosenlund har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) nu lovet mere åbenhed:

”Han sagde, at der ikke var noget at skjule, og at ministeriet nu ville sørge for, at alt blev lagt frem,” siger Agnes Rosenlund.

Forsvarsministeriet har på et borgermøde i november sidste år oplyst, at mellem 10 og 15 huse skal eksproprieres. Under mødet fredag i Skrydstrup gentog forsvarsministeren ifølge Agnes Rosenlund, at ministeriet ville gøre alt for at processen omkring eksproprieringen kom til at gå hurtigt.

”Og det er vi glade for. Det er ikke rart at stå i uvished om ens bolig skal rives ned eller ej,” siger hun.

Og så skulle forsvarsministeren også have luftet muligheden for, at et nyt F-35-kampfly muligvis kan komme til Danmark, før vi modtager de første fly i 2022, så der kan laves ordentlige støjmålinger af det.

Er Agnes Rosenlund og de andre i Flyvestations Skrydstrups naboer så tilfredse?

”Støjen er der jo stadigvæk, og jeg vil se det ske, før jeg tror på det,” siger Agnes Rosenlund.  

Af en Facebookgruppe for støjramte naboer fremgår det også, at foreningen Flyvestations Skrydstrups naboer nu selv vil købe certificerede decibelmålere til at måle støjen. Samtidig vil foreningen også måle vibrationen i deres huse, når F-16-flyene flyver lavt hen over deres huse, oplyser foreningen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Trods dommedagsprofetier: Her går det godt

Anders Vistisen
Patentdomstolen er aldrig blevet indført trods folkeafstemning. Men alligevel har det næsten aldrig gået bedre i Danmark.
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her