Annonce
Politik

Nordjysk regionspolitiker forlader Socialdemokratiet

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor S-politiker, der var sit partis næststørste stemmesluger, går.

Den nordjyske regionspolitiker Thomas Hav forlader sit parti, Socialdemokratiet, skriver Nordjyske. Han bliver i stedet løsgænger i regionsrådet.

Ifølge avisen sker det efter et møde i den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet, hvor Hav skulle være blevet opfordret til at trække sig.

Socialdemokratiets gruppeformand i regionsrådet, Mogens Nørgård, forklarer til Nordjyske, at Thomas Hav i en debat på nettet har overtrådt en grænse for, hvad man kan tillade sig som folkevalgt politiker.

Ifølge Nordjyske drejer det sig om en sag, hvor Hav har debatteret med et kvindeligt partimedlem fra et andet sted i landet, blandt andet om kandidater til Europa-Parlamentet.

- Hun følte sig nedgjort af hans ord, og det har vi taget seriøst, siger gruppeformanden til Nordjyske.

Hav selv bestrider dog over for Nordjyske den udlægning.

Hans farvel til S skyldes skuffelse over de poster, han er blevet tildelt, da partiet skulle fordele udvalgsposter efter regionsvalget i november, lyder hans egen forklaring.

- Med de tilkendegivelser, som vælgerne gav mig 21. november, havde jeg håbet på at få det, man i fodboldsproget kalder en angriberrolle frem for en plads i forsvaret, siger Thomas Hav til Nordjyske.

Thomas Hav fik 3.887 personlige stemmer ved regionsrådsvalget. Dermed var det kun regionsrådsformand Ulla Astman (S), der tiltrak flere vælgere til liste A.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her