Politik

Svendborgs nye borgmester siger nej til ekstra-honorarer

Det er en del af borgmestergerningen at sidde i bestyrelser til gavn for kommunen, mener nyvalgt borgmester.

Borgmester i Svendborg Bo Hansen. Pressefoto

Svendborgs nyvalgte borgmester, Bo Hansen (S), frasiger sig indtægter fra eksterne bestyrelsesposter ved siden af hvervet som borgmester. Borgmesterlønnen er nok i sig selv, mener han.

- Borgmestrene har fået en lønstigning på 31 procent. Jeg synes efterhånden, at man får en rigtig god løn som borgmester, siger Bo Hansen.

- Derfor synes jeg, at det er vigtigt at signalere klart til borgerne, at det vederlag, jeg får som borgmester, er den indtægt, jeg har.

Lønstigningen på 31 procent er kommet, efter at en kommission ved navn Vederlagskommissionen anbefalede at hæve borgmestrenes løn. Den anbefaling valget politikerne i Folketinget at følge.

Til gengæld fulgte de ikke en anden anbefaling fra kommissionen, nemlig at honorarer fra bestyrelsesposter i eksempelvis forsyningsselskaber og uddannelsesinstitutioner burde modregnes i borgmesterlønnen.

Den anbefaling kommer Bo Hansen nu til at efterleve personligt, ligesom også Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), tidligere har valgt at gøre.

Danmarks bedst lønnede borgmester går ned i løn

Men Bo Hansen vil ikke sende en generel opfordring til sine borgmesterkolleger om at sige nej til ekstra indtægter fra bestyrelseshverv.

- Det er op til dem at beslutte, hvordan de vil håndtere den situation, siger han.

Bo Hansen sidder indtil videre i bestyrelsen for den maritime uddannelsesinstitution Simac. Med den post følger et honorar på 20.000 kroner årligt, som borgmesteren altså takker nej til.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her