Politik

Ny formand for Frivilligrådet: Vi skal passe på de små foreninger

Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen, bliver næste år formand i frivilligrådet. Og han har klare ambitioner for det kommende arbejde.

Mads Roke Clausen er ny formand i Frivilligrådet, valgt af børne- og socialminister. Foto: Peter Hove Olesen.

»De små organisationer skal kæmpe med bureaukrati, der er helt ude af proportioner i forhold til det, de får ud af det.«

Det er en af de problemer, som der ifølge Mads Roke Clausen skal laves om på, når han sætter sig i stolen som formand hos Frivilligrådet fra 1. februar 2018.

Fakta om Frivilligrådet:
  • Rådet rådgiver socialministeren og Folketinget om den frivillige sektor.
  • Der er 12 medlemmer i rådet.
  • Rådet vælges hvert 4. år.
  • Formanden + et medlem udpeges af socialministeren.
Mads Roke Clausen, der lige nu arbejder som direktør i Mødrehjælpen, er udpeget af børne- og socialminister, Mai Mercado (K).

Hun er glad for, at Mads Roke Clausen takkede ja til jobbet.

»Han har et særligt blik for, hvordan frivillige organisationer får betydning i det sociale felt. Og det er rigtig godt. Han kender det frivillige net inde fra, da han har arbejdet med det i mange år og jeg forventer, at han tager sine erfaringer med her fra,« siger Mai Mercado til Jyllands-Posten.

Den kommende formand glæder sig da også til at komme i gang, og han har allerede klare ambitioner for arbejdet.

»Vi skal passe på de små foreninger. Det skal være nemmere at være dem. Og det skal være en af de punkter som vores succes skal vurderes på om fire år, når rådets periode slutter. Den administrative byrde skal lettes.«

Der er julehjælp til familierne, der har det svært

"Landsforeningen for efterladte efter selvmord" er en af de organisationer, der ifølge Mads Roke Clausen, har brug for bedre vilkår. De har under 200.000 kr. om året, og de hjælper en gruppe, der ikke kan få hjælp af kommunen. Her arbejder kun frivillige, men for mange af kræfterne bliver brugt på papirarbejde, når der eksempelvis skal søges tilskud, forklarer han.

Mai Mercado er enig med Mads Roke Clausen i, at den slags arbejde skal være nemmere for de frivillige.

»Nogle steder ligger der meget skrappe krav, som tager luften ud af initiativet i foreningerne,« lyder det fra ministeren, der henviser til det regelsæt som organisationerne skal opfylde for at kunne søge tilskud.

Ud over formandsposten har Mai Mercado udpeget en mere af de i alt 12 medlemmer, som Frivilligrådet består af. Der er ellers tradition for, at hele rådet bliver udpeget af ministeren. Men det er nu blevet ændret.

Debatindlæg: »Lad mig fortælle om Emma. Hendes kæreste smed hende ud, da hun var højgravid. Så stod hun der«

Med undtagelse af formandsposten og en anden plads bliver det fremover en demokratisk proces, når medlemmerne skal vælges til rådet, fortæller Mai Mercado. Det bliver foreninger og organisationer i den frivillige sociale sektor, som skal sammensætte rådet.

»Frivilligrådet bliver i større grad et talerør for foreningerne. Og det tror jeg får betydning for rådets arbejde,« siger Mai Mercado til Jyllands-Posten.

Mads Roke Clausen ser frem til at skabe en fælles vision med rådet, der bliver sat i midten af januar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Mennesket skal sættes før systemet
Torsten Gejl, socialordfører (AL) | Carl Holst, socialordfører (V) | Helle Øbo, adm. direktør AskovFonden
Debat: Vi bruger milliarder i blinde på socialområdet
Helle Øbo, adm. direktør i Askov Fonden
Socialt udsatte kan ikke være tjent med, at den sociale indsats har spillet fallit. Vi er nødt til at tage et radikalt opgør med de tiltag, der ikke virker – og fokusere på de indsatser, der gør
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Social dumping? Det svineri vil vi ikke have her.

Louis Jacobsen
Når man arbejder som underentreprenør for Københavns Kommune, skal der ikke udføres social dumping. Det vil sige, at der skal lønnes efter de landsdækkende overenskomster.

Blog: Afpresning er ikke bare kriminelt, men politisk

Erik Winther Paisley
Det er måske eneste gang, jeg skriver disse ord, men nu må staten hævde sit territorium - og vise banderne, hvem der bestemmer.
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her