Annonce
Politik

Ny formand for Frivilligrådet: Vi skal passe på de små foreninger

Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen, bliver næste år formand i frivilligrådet. Og han har klare ambitioner for det kommende arbejde.

Mads Roke Clausen er ny formand i Frivilligrådet, valgt af børne- og socialminister. Foto: Peter Hove Olesen.

»De små organisationer skal kæmpe med bureaukrati, der er helt ude af proportioner i forhold til det, de får ud af det.«

Det er en af de problemer, som der ifølge Mads Roke Clausen skal laves om på, når han sætter sig i stolen som formand hos Frivilligrådet fra 1. februar 2018.

Fakta om Frivilligrådet:
  • Rådet rådgiver socialministeren og Folketinget om den frivillige sektor.
  • Der er 12 medlemmer i rådet.
  • Rådet vælges hvert 4. år.
  • Formanden + et medlem udpeges af socialministeren.
Mads Roke Clausen, der lige nu arbejder som direktør i Mødrehjælpen, er udpeget af børne- og socialminister, Mai Mercado (K).

Hun er glad for, at Mads Roke Clausen takkede ja til jobbet.

»Han har et særligt blik for, hvordan frivillige organisationer får betydning i det sociale felt. Og det er rigtig godt. Han kender det frivillige net inde fra, da han har arbejdet med det i mange år og jeg forventer, at han tager sine erfaringer med her fra,« siger Mai Mercado til Jyllands-Posten.

Den kommende formand glæder sig da også til at komme i gang, og han har allerede klare ambitioner for arbejdet.

»Vi skal passe på de små foreninger. Det skal være nemmere at være dem. Og det skal være en af de punkter som vores succes skal vurderes på om fire år, når rådets periode slutter. Den administrative byrde skal lettes.«

Der er julehjælp til familierne, der har det svært

"Landsforeningen for efterladte efter selvmord" er en af de organisationer, der ifølge Mads Roke Clausen, har brug for bedre vilkår. De har under 200.000 kr. om året, og de hjælper en gruppe, der ikke kan få hjælp af kommunen. Her arbejder kun frivillige, men for mange af kræfterne bliver brugt på papirarbejde, når der eksempelvis skal søges tilskud, forklarer han.

Mai Mercado er enig med Mads Roke Clausen i, at den slags arbejde skal være nemmere for de frivillige.

»Nogle steder ligger der meget skrappe krav, som tager luften ud af initiativet i foreningerne,« lyder det fra ministeren, der henviser til det regelsæt som organisationerne skal opfylde for at kunne søge tilskud.

Ud over formandsposten har Mai Mercado udpeget en mere af de i alt 12 medlemmer, som Frivilligrådet består af. Der er ellers tradition for, at hele rådet bliver udpeget af ministeren. Men det er nu blevet ændret.

Debatindlæg: »Lad mig fortælle om Emma. Hendes kæreste smed hende ud, da hun var højgravid. Så stod hun der«

Med undtagelse af formandsposten og en anden plads bliver det fremover en demokratisk proces, når medlemmerne skal vælges til rådet, fortæller Mai Mercado. Det bliver foreninger og organisationer i den frivillige sociale sektor, som skal sammensætte rådet.

»Frivilligrådet bliver i større grad et talerør for foreningerne. Og det tror jeg får betydning for rådets arbejde,« siger Mai Mercado til Jyllands-Posten.

Mads Roke Clausen ser frem til at skabe en fælles vision med rådet, der bliver sat i midten af januar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her