Politik

Forsvundet borgmesterkæde er fundet igen

Kæden har været udlånt til et museum i et års tid.

Der måtte tænkes hurtigt og kreativt på rådhuset i Faaborg-Midtfyn Kommune, da kommunens nye borgmester, Hans Stavnsager (S), skulle have sin kæde på for første gang.

Kæden, der normalt bliver opbevaret på rådhuset i Ringe, havde nemlig ikke været til at finde frem mod mandagens konstitueringsmøde, hvor den skulle bruges. I stedet måtte borgmesteren smykke sig med kæden fra det tidligere Årslev Kommune.

Men nu er den rigtige kæde fra Faaborg dukket op til jordens overflade igen, skriver TV 2 Fyn.

Borgmesterkæde forsvundet

Kæden var ikke blevet hugget, og den havde heller ikke forputtet sig i kommoden hos en tidligere borgmester. Derimod opholdt den sig på Øhavsmuseet i Faaborg, hvortil den var blevet udlånt.

»Vi er naturligvis meget glade for, at borgmesterkæden nu er lokaliseret og er i god behold. Vi ville selvfølgelig gerne have brugt Faaborgs borgmesterkæde til det konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags, men heldigvis er det gået hurtigt med at opspore den,« siger sekretariatsleder Dorthe Schou Johansen ifølge TV 2 Fyn.​

Øhavsmuseets direktør, Peter Thor Andersen, siger til lokalmediet Det Rigtige Faaborg, at han blev noget overrasket, da han mandag aften kunne læse i medierne, at kæden var forsvundet. Han havde nemlig haft den i sin varetægt i ca. et år.

»Jeg vidste jo at den var her hos os, hvor vi havde lånt til en udstilling. Jeg kontaktede straks kommunen, og fortalte at vi havde kæden. Vi har passet godt på den,« siger han til mediet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her