Politik

Borgmesterdrama på Fanø er afblæst

Både Konservative og SF står fortsat bag borgmester fra lokalliste. Aftalen slog ellers revner i sidste uge.

Der var optræk til drama på Fanø i sidste uge. En aftale om at gøre Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til øens næste borgmester så pludselig ud til at slå revner.

Kaas Krog ønskede at invitere flere partier med i den konstituering, der skal gøre hende til borgmester. Men hun havde ikke taget SF og De Konservative, der var en del af hendes flertal, i ed.

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, sagde Karen Jeppesen (SF) til TV Syd.

Flertallet vakler under Fanøs nye borgmester

- Det er en helt ny situation, og det er bekymrende, at Kristine Kaas Krog på den måde eksploderer vores aftale, sagde Christian Lorenzen fra De Konservative.

Men nu er dramaet afblæst.

I weekenden har De Konservative nemlig sendt en skriftlig udtalelse til TV Syd. Her understreger partiet, at både de og SF er parate til at undersøge muligheden for en bredere konstituering.

Altså sådan som Kristine Kaas Krog ønsker.

- Vi ser gerne en udvidelse af konstitueringsgruppen – og i så fald handler det om at trække noget erfaring ind på de rette poster, udtaler Christian Lorenzen ifølge TV Syd.

- Forløbet hidtil har dog desværre været dårligt håndteret. Det Konservative Folkeparti er ikke forhandlingsledende, men vi gør, hvad vi kan fra vores position, for at man finder det rigtige politiske håndværk frem nu.

Fakta: Sådan er borgmesterposterne faldet ud

Ud over SF og Konservative har også Alternativet været med til at pege på Kaas Krog som borgmester. Alternativet har ikke kritiseret Kaas Krog i forløbet.

Kristine Kaas Krog sagde torsdag morgen til Ritzau, at hun opfattede situationen som rimelig udramatisk.

- Det eneste, jeg har gjort, er at række hånden ud og undersøge mulighederne for at lave en bredere aftale. Og så er den ikke længere, sagde hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her